Contribute
Register

Giving up on trying to make HD4000 work...

Joined
Jun 18, 2012
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
3770k
Graphics
660 TI
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I have tried multiple things and nothing has worked. I am running 10.8 on ud5h with 3770k. Everything runs find when I install with unibeast but once I use multibeast things go wrong. Something is going on with my on-board graphics and 10.8 because I get "DSMOS has arrived". When I boot, the start-up screen comes in choppy and messed up, but I can fix that by unplugging the hdmi cord and then reinserting it.

Here is the multibeast settings I have used:

UserDSDT or DSDT-Free Installation
Drivers & Bootloaders
>Drivers
>>Audio
>>>Realtek ALC8xx
>>>>Without DSDT
>>>>>ALC898
Network
>maolj's AtherosLicEthernet

I used this to setup my bios:

http://www.tonymacx86.com/99-quick-guide-configuring-uefi-gigabyte-s-7-series-lga-1155-boards.html


I have done some research and think that buying a standalone graphics card should solve my problem. Is this a good card for my setup?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127608

Thanks, as I am very new to this and pretty frustrated. If someone would like to help me through this process, I would be more than grateful.
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
134
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
3570k
Graphics
GTX 660
Mac
MacBook, MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Hi NOOO never give up! I had the same problem. Check what booting in Verbose mode does, I found the power pcu patch was the trick, oh actually, did you try mounting the drive onto another computer and loading multi beast? That seems to solve many boot issues for me. Im still having an issue with getting HD 4000 to run but I always boot (now) and the system is remarkably stable. I think Chimera does not work for me!
 

fwp

Joined
May 18, 2012
Messages
60
Motherboard
Z77X-UD5H
CPU
3770
Graphics
HD4000
Mac
Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I have a GA z77x-ud5h and the onboard hd4000 is working fine. I did have trouble until I dropped the VGA and went to DVI.
 
Top