Contribute
Register

Gigabyte Z77X-UD5H & GTX 1050: black screen after sleep

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 9, 2010
Messages
31
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
Ivy Bridge i5-3570K
Graphics
MSI Radeon RX560, 2GB OC Edition
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have read almost all posts regarding this topic on this forum, but still couldn't get sleep work properly. So looking for help here.

Specs:

Motherboard: Gigabyte Z77x-UD5H
BIOS: F16j
CPU: Ivy Bridge i5-3570K CPU @ 3.40GHz (quad core)
Graphics: Nvidia GTX 1050
Monitor: Dell P2715Q @ 4k / 60Hz, Display Port
Wifi / Bluetooth: BCM94360CS with PCIE
Onboard GPU: disabled
OS: High Sierra 10.13.3

Symptom:

1. If I click the "sleep" menu manually, the system goes to sleep fine. After the system sleeps for a while (more than a few mins), when I try to wake it up, the monitor wakes up and after a while it goes back to sleep due to no signal. The machine is on.

2. If I leave the system to time out and sleep by itself, only the monitor goes off; when I try to wake it up, same symptom as above.

What I have tried (but none worked):

1. additional boot flag: ngfxpatch=pikera
2. additional boot flag: darkwake = 0
3. Customize EDID

Please see attached for following files:

1. EFI zip file (most of my SSDT patches are copied from this repository: https://github.com/VoiletDragon/Z77X-UD5H-Clover-Hotpatch-Patches)
2. ioreg dump
3. result from following command:

kextstat|grep -y acpiplat
kextstat|grep -y appleintelcpu
kextstat|grep -y applelpc
kextstat|grep -y applehda
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /

I am looking forward to your suggestions. Thanks.
 

Attachments

  • Archive.zip
    25 MB · Views: 105
Last edited:
Joined
Dec 9, 2010
Messages
31
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
Ivy Bridge i5-3570K
Graphics
MSI Radeon RX560, 2GB OC Edition
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Dec 9, 2010
Messages
31
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
Ivy Bridge i5-3570K
Graphics
MSI Radeon RX560, 2GB OC Edition
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
can anybody help?
 
Joined
Aug 30, 2012
Messages
20
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7 3770k
Graphics
Nvidia GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi, I had the exact same problem with my other-halve's custo-mac with the same motherboard and an nvidia 1060 card.

The systemd definition was an iMac 11,1 and I changed this to a 13,2 and it resolved the issue. Maybe this will work for you too?
 
Joined
Dec 9, 2010
Messages
31
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
Ivy Bridge i5-3570K
Graphics
MSI Radeon RX560, 2GB OC Edition
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I ended up using a RX560. Everything works perfectly.
 
Joined
Jan 10, 2019
Messages
54
Motherboard
Gigabyte Z370XP SLI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. iOS
I'm using RX570. My system was fine until I installed some apps. Now, only the display sleeps and can't be waken up again!

I really regret building hackintosh! Too much hassle :/
 
Joined
Dec 9, 2010
Messages
31
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
Ivy Bridge i5-3570K
Graphics
MSI Radeon RX560, 2GB OC Edition
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'm using RX570. My system was fine until I installed some apps. Now, only the display sleeps and can't be waken up again!

I really regret building hackintosh! Too much hassle :/

If you back up your system often, plus the EFI folder, it should always be able to go back. Plus, I don't think a regular app could mess up your system. Sleep is a fragile thing, even in native OSX system. Check out some of the posts on this forum regarding sleep issues. Also check out my post here.

Good luck!
 
Status
Not open for further replies.
Top