Contribute
Register

Gigabyte Z68MA-D2H-B3+EVGA GTX6502GB (100% working DSDT FREE)

Joined
Oct 23, 2010
Messages
323
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
If I was having all these issues.. I would do the following:

do a clean install of mavericks and use the 6.1 multibeast and install everything from that and once your system works.. use the new MB to update the audio..

try this..
 
Joined
Jul 31, 2014
Messages
17
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
9700K
Graphics
iGPU
I am having a problem with this particular mainboard. When I boot up the installer, it goes through the verbose part just fine but then became stuck at the grey screen with a spinning beach ball. I have tried various BIOS, including UEFI and F10 BIOS, still no luck. I have tried enabling AHCI, turning off Virtualization, -v -x PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No and still no luck. My specs is pretty standard:

Mainboard: GA-Z68MA-D2H-B3 UEFI U1C BIOS
RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
VGA: nVidia GTX660
SSD: Corsair Force GT3

So I have no idea why it's not working. If you can help that would be great! Thanks
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
808
Motherboard
GA-Z77N-WIFI-F3-Clover
CPU
E3-1225 v2
Graphics
GT 640 | P4000
Mac
  1. Mac mini
I am having a problem with this particular mainboard. When I boot up the installer, it goes through the verbose part just fine but then became stuck at the grey screen with a spinning beach ball. I have tried various BIOS, including UEFI and F10 BIOS, still no luck. I have tried enabling AHCI, turning off Virtualization, -v -x PCIRootUID=0 GraphicsEnabler=No and still no luck. My specs is pretty standard:

Mainboard: GA-Z68MA-D2H-B3 UEFI U1C BIOS
RAM: 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
VGA: nVidia GTX660
SSD: Corsair Force GT3

So I have no idea why it's not working. If you can help that would be great! Thanks

What CPU? CPU is very important if you are using UniBeast, Clover bootloader is more flexible, like my E3-1225 V2 CPU cannot boot up using UniBeast but Clover is ok
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
323
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
10.9.5 Works fine on Gigabyte Z68MA-D2H-B3 [Downloaded combo update and installed]
-Repair permissions first either using “kext utility tool” or type following command in terminal “sudo disktuil repairPermissions /“ without quotes
-Install combo update
-Update will auto install and Reboot PC
-install audio kext ALC889 DSDT FREE
-Re Enable TRIM on SSD
-RE- Repair permissions again first either using “kext utility tool” or type following command in terminal “sudo disktuil repairPermissions /“ without quotes
-Reboot and your done
I also use Multibeast 6.3.1 I havent had any broken sound / sleep wake audio issues with this kext :D

 

Attachments

  • ALC889.mb
    803 bytes · Views: 181
  • Kext_Utility.app.v2.5.7.zip
    272 KB · Views: 114
Joined
Jan 17, 2014
Messages
2
Motherboard
Z68A-D2H-B3
CPU
core i7-2600 3,8 Ghz
Graphics
evga gtx460 se 1gb
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The sound did not work after the upgrade 10.9.5
Used this method and it worked :headbang:
1. Download MultiBeast-Mavericks-Edition-6.1.0
2.
View attachment 100459
3.Reboot PC
Profit :)

It is a pity that there is no screenshots Boot.plist. As an example for new users
Boot_plist.png

And suggest other users to show their screenshots Boot.plist
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
323
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
The sound did not work after the upgrade 10.9.5
Used this method and it worked :headbang:


It is a pity that there is no screenshots Boot.plist. As an example for new users
View attachment 105239

And suggest other users to show their screenshots Boot.plist

Here it is ive also added it to the main post

Bootplist with the new audio settings :D
 

Attachments

  • org.chameleon.Boot.plist.zip
    533 bytes · Views: 76
Joined
Apr 27, 2012
Messages
73
Motherboard
Z68ma-D2H-B3 UEFI U1C Bios
CPU
i5 2500k
Graphics
Gigabyte GTX 970 Mini
Mac
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Power Mac
  4. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
The sound did not work after the upgrade 10.9.5
Used this method and it worked :headbang:


It is a pity that there is no screenshots Boot.plist. As an example for new users
View attachment 105239

And suggest other users to show their screenshots Boot.plist


This actually fixed my audio issues after sleep. Used mac mini definition, used multibeast 6.1 for audio. Then I was having graphics issues (I'm using the nvidia drivers and not the OSX drivers) though these are only intended for the Mac Pro. So after installing I reverted back to Mac Pro definition 3,1 and the audio comes back after sleep!
 
Top