Contribute
Register

Gigabyte Z490 Vision D (Thunderbolt 3) + i5-10400 + AMD RX 580

Joined
Mar 22, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi! Sorry to bother with this but I´ve been trying to update to OC 7.2 with no results.
I tried downloading the files from the update guide and manually copying all the Platform Info but I can´t get my system to boot. Tried the same thing with HackinDROM but I get the same result. I even tried manually updating OC using dortania´s guide and manually copying my previously working config and still the same.
This is what happens: I boot into the OC picker but when I chose Catalina, the apple logo comes up and suddenly reboots the computer. After that, it goes straight into recovery mode without showing OC boot picker.
This is my first time trying to generate a log so please, let me know if this is enough to help me out. I also attached my current EFI.
My specs are this:
MoBo: z490 vision D
CPU: i7 10700k
RAM: 32 gb steel viper 3200mhz
SSD: 2x Corsair Nvme M.2 Force mp510 500gb
GPU: Gigabyte Radeon rx5600xt
 

Attachments

  • opencore-2021-08-21-022807.txt
    256 KB · Views: 192
Last edited:
Joined
Mar 22, 2013
Messages
40
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
YOur spare USB key is fine to boot?
Yes! That´s how I´m getting back at Catalina. I boot up with my original USB which I created for installing with the addition of airport itlwm which BTW is performing great since the last updates (I´m getting download speeds of 100mb/s with a 100Mbps connection and almost no disconnections). The reason I want to update OC is to be able to update to Big Sur. I´m dying to try Redshift in Metal which only works in Big Sur.
 
Joined
Jul 16, 2011
Messages
107
Motherboard
Gigabyte Z490 D
CPU
i9 10900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
HI thanks again for your great work

is it possible to integrate the last version of intelmausiethernet.kext


2.5.3d3 so far (instead of 2.5.1d1)

as i have bugs with 2.5.1d1

thanks :)
 
Joined
Oct 19, 2020
Messages
9
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i9-10850K
Graphics
RX 580
Sigh. Screwed up a perfectly working system...

Okay. So, after sitting around and not doing much with updating OpenCore for 6 months, I finally got off my butt and updated to the latest. It worked fine, which was great, but while doing so, I noticed that I had two EFI partitions, named the same, on my boot drive (I dual boot Windows).

One of them had the Open Core stuff I expected. The other one appeared empty. Thinking it wasn't doing anything, I deleted the partition.

All seemed well, until I tried to boot into Windows. Open Core shows the drive, I have the option to pick it, but when I go to boot, it just goes into a black screen.

On the other hand, if I use the BIOS boot-picker, I can boot into Windows with no issues. I could, I suppose, continue to do this, but it's inelegant and I'd prefer to OC boot-picker to work.

Any suggestions?

Thanks!
 
Joined
Oct 22, 2020
Messages
44
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i9 10900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi! Sorry to bother with this but I´ve been trying to update to OC 7.2 with no results.
I tried downloading the files from the update guide and manually copying all the Platform Info but I can´t get my system to boot. Tried the same thing with HackinDROM but I get the same result. I even tried manually updating OC using dortania´s guide and manually copying my previously working config and still the same.
This is what happens: I boot into the OC picker but when I chose Catalina, the apple logo comes up and suddenly reboots the computer. After that, it goes straight into recovery mode without showing OC boot picker.
This is my first time trying to generate a log so please, let me know if this is enough to help me out. I also attached my current EFI.
My specs are this:
MoBo: z490 vision D
CPU: i7 10700k
RAM: 32 gb steel viper 3200mhz
SSD: 2x Corsair Nvme M.2 Force mp510 500gb
GPU: Gigabyte Radeon rx5600xt
I was getting the same thing happening. Could not figure it out.
 
Joined
Oct 22, 2020
Messages
44
Motherboard
Gigabyte Z490 Vision D
CPU
i9 10900K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Yes! That´s how I´m getting back at Catalina. I boot up with my original USB which I created for installing with the addition of airport itlwm which BTW is performing great since the last updates (I´m getting download speeds of 100mb/s with a 100Mbps connection and almost no disconnections). The reason I want to update OC is to be able to update to Big Sur. I´m dying to try Redshift in Metal which only works in Big Sur.
What version of OC were you using to get wifi and bluetooth running? I am on OC 0.6.8, but no Bluetooth and wifi working.
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,089
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
** FYI: New entry added to Troubleshooting/FAQs in Post 1 **

Screen Shot 2021-08-21 at 9.04.18 AM.png
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
20,089
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
I installed 11.1 using this thread and the machine seems to be working fine for several months.
I just bought an Apollo Twin but crackles and distortions appear randomly and whatever the program.
Do you have any idea to help me solve this problem?
Thank you very much for all the valuable information found here
Is this happening at all sampling rates or only at high rates (192 KHz)? Please have a look here to see if this is the same problem that you're experiencing:
 
Top