Contribute
Register

Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

Joined
Feb 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GIGABYTE Z390 M gaming
CPU
i5-9400f
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've tried one more time, download OC 0.7.7 from post #1, copy/paste mine Serial, Board Serial, UUID, and MAC address to it from my prev OC 0.7.6 config and still getting that error message that there is no schemas for AudioOut, MinimumVolume, VolumeAmplifier

I'm replacing my EFI folder with the EFI folder from post #1 on my EFI partition to be clear
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,203
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
do you want to recheck your config.plist from your 0.7.7 folder as i check your audio section and it looks like
Code:
<key>Audio</key>
        <dict>
            <key>AudioCodec</key>
            <integer>0</integer>
            <key>AudioDevice</key>
            <string>PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3)</string>
            <key>AudioOut</key>
            <integer>0</integer>
            <key>AudioSupport</key>
            <true/>
            <key>MinimumVolume</key>
            <integer>0</integer>
            <key>PlayChime</key>
            <string>Auto</string>
            <key>ResetTrafficClass</key>
            <false/>
            <key>SetupDelay</key>
            <integer>0</integer>
            <key>VolumeAmplifier</key>
            <integer>0</integer>
        </dict>

but should be:
Code:
<key>Audio</key>
        <dict>
            <key>AudioCodec</key>
            <integer>0</integer>
            <key>AudioDevice</key>
            <string>PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0)</string>
            <key>AudioOutMask</key>
            <integer>1</integer>
            <key>AudioSupport</key>
            <false/>
            <key>DisconnectHda</key>
            <false/>
            <key>MaximumGain</key>
            <integer>-15</integer>
            <key>MinimumAssistGain</key>
            <integer>-30</integer>
            <key>MinimumAudibleGain</key>
            <integer>-55</integer>
            <key>PlayChime</key>
            <string>Auto</string>
            <key>ResetTrafficClass</key>
            <false/>
            <key>SetupDelay</key>
            <integer>0</integer>
        </dict>
?
That's what I've done, like always

Damnit... Could've sworn I fixed that... It's fixed now... Please download again.
 
Joined
Feb 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GIGABYTE Z390 M gaming
CPU
i5-9400f
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've copied from @Feartech latest post and now I don't see any error message.
Thank you guys for your help, now I will go and update to 12.2!


Glad that we found that it was missing in config, now everyone will be happy :)
 
Joined
Feb 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GIGABYTE Z390 M gaming
CPU
i5-9400f
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
12.2 and OC 0.7.7 easy and smooth :)
 

Attachments

  • Screenshot 2022-01-27 at 17.03.06.png
    Screenshot 2022-01-27 at 17.03.06.png
    276.3 KB · Views: 15
Joined
Jul 18, 2019
Messages
118
Motherboard
Asus prime Z370-A MK-ii
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Do the USB ports behave the same way in Windows and/or Linux?

Are you using the EFI folders as-is from post #1?
I gotta be honest, I haven't used Windows, or Linux enough to really see if the one time it happened in Windows was a fluke. I'm currently in the process of testing your OC folder, but in regards to my personal OC setup, I've gone through a number of different changes. I've tried using different SMBIOs definitions (IM19,1, IMP1,1, and MP7,1) and have tried several different methods for defining my USB port layout.
  • Manually modified USBMap.kext from dortania guide
  • USBPorts.kext generated from hackintool back when the port limit patch still worked
  • USBToolBox.kext
  • Modified OEM SSDT-6 (added methods XUPC and ZUPC to define USB3 and type-c respectively) No injector needed for this method.
  • Custom SSDT that redeclares XHC with the desired port layout (doesn't require any injector to work)
  • SSDT-UIAC + USBInjectall.kext (I figured I should at least rule that one out).
 
Joined
Aug 16, 2020
Messages
68
Motherboard
GIGABYTE Z390 M Gaming
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Hey @pastrychef hello, I have SecureBootModel=Disabled and I get the notice to upgrade.
Could I upgrade since I'm using OC 0.6.3?
Sorry for be late!
 

Attachments

  • Screen Shot 2022-01-28 at 7.48.05 AM.png
    Screen Shot 2022-01-28 at 7.48.05 AM.png
    149.7 KB · Views: 14
  • Screen Shot 2022-01-28 at 7.50.10 AM.png
    Screen Shot 2022-01-28 at 7.50.10 AM.png
    61.8 KB · Views: 13
Joined
Aug 16, 2020
Messages
68
Motherboard
GIGABYTE Z390 M Gaming
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 580
Sorry for the dumb question, How can I update the openCore? Download the file, replace all the EFI folder without the config.plist right?
 
Top