Contribute
Register

Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

Joined
Jul 10, 2011
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700K OC'd @ 4.5 GHz
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
Try adding the following kexts:

BrcmFirmwareData.kext
BrcmPatchRAM3.kext
BlueToolFixup.kext

Keep them in that specific order. If you still have problems, try using just BlueToolFixup.kext and disable the other two.
Hi pastrychef,
i tried BlueToolFixup.kext just before your answer and it works for me - without the other two kexts...
Thanks for your help!
Stefan
 
Joined
Sep 22, 2020
Messages
35
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
i3-9100F
Graphics
RX 580
Do you have some problem to download Boot Camp drivers?? I’m on Monterrey and it it impossible to download them from BootCamp app
 
Joined
Sep 22, 2020
Messages
35
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming
CPU
i3-9100F
Graphics
RX 580
I'll take look. Installed windows 10.
Thanks.
PD: do you mind to download from your bootcamp assistant?
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,806
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'll take look. Installed windows 10.
Thanks.
PD: do you mind to download from your bootcamp assistant?

The drivers should work fine.
 
Joined
Aug 29, 2019
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA 56
I have find issue for No signal on MacOS Monterey, just deactivate SSDT-Z390-RP05-SLOT4-TB3HP.aml in ACPI
 
Joined
Aug 29, 2019
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA 56
what do you mean with this?
When i update to MacOS Monterey i was stuck after Apple logo was showing nothing, my screen put No signal.
The solution to this is to deactivate this in ACPI in your config.plist SSDT-Z390-RP05-SLOT4-TB3HP.aml
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,806
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
When i update to MacOS Monterey i was stuck after Apple logo was showing nothing, my screen put No signal.
The solution to this is to deactivate this in ACPI in your config.plist SSDT-Z390-RP05-SLOT4-TB3HP.aml

Ah! Right... Forgot you have your video card installed on the last PCI-e slot...
 
Joined
Aug 29, 2019
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z390M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
VEGA 56
Ah! Right... Forgot you have your video card installed on the last PCI-e slot...
Haha no problem, the only issue i need to fix now is wakeup after sleep, its not working for the moment
 
Top