Contribute
Register

Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

Joined
Jan 6, 2014
Messages
74
Motherboard
Gigabyte GA-Z390M Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi pastrychef,

It is very kind of you to share all this. I was having a difficult time with Catalina, all sorts of problems and not a lot of time to fix them. I just dropped in your EFI and everything just works! BIG Thank you :)
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,488
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Clover EFI updated to r5134

OpenCore EFI updated to 0.6.9

All kexts updated to latest release versions in both.

Please test using a USB flash drive before deleting your existing EFI.

Do not use your old config.plist. Instead, copy/paste your Serial, Board Serial, UUID, and MAC address (OpenCore only) to the new config.plist included with the new EFIs.

Don't use Clover Configurator to edit Clover config.plists until it has been updated for Clover r5134.
 
Last edited:
Joined
Oct 1, 2020
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
I9-9900K
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Clover EFI updated to r5134

OpenCore EFI updated to 0.6.9

All kexts updated to latest release versions in both.

Please test using a USB flash drive before deleting your existing EFI.

Do not use your old config.plist. Instead, copy/paste your Serial, Board Serial, UUID, and MAC address (OpenCore only) to the new config.plist included with the new EFIs.
Hi, just updated to 5134, being brave (or stupid) and without testing with a USB drive.

I get this error messages at the boot screen, macOS 11.3 is booting fine after that and everything seams to work fine.

How to get rid of this messages?

Thx for all your effort!
 

Attachments

  • Boot Clover 5134 Error.jpg
    Boot Clover 5134 Error.jpg
    1.3 MB · Views: 22

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,488
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, just updated to 5134, being brave (or stupid) and without testing with a USB drive.

I get this error messages at the boot screen, macOS 11.3 is booting fine after that and everything seams to work fine.

How to get rid of this messages?

Thx for all your effort!

Please see the post above yours.
 
Joined
Oct 1, 2020
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
I9-9900K
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Please see the post above yours.
Hi, not sure that I know what exactly you are referring at.

Copied all the serial stuff from my old config.plist.

What I saw in the 5134 config.plist is that the bios version is older (IMP11.88Z.F000.B00.1907261958 from 2019) than in the 5128 (IMP11.88Z.F000.B00.2101062038 from 2021)

Switch back to 5128, just to be sure.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,488
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, not sure that I know what exactly you are referring at.

Copied all the serial stuff from my old config.plist.

What I saw in the 5134 config.plist is that the bios version is older (IMP11.88Z.F000.B00.1907261958 from 2019) than in the 5128 (IMP11.88Z.F000.B00.2101062038 from 2021)

Switch back to 5128, just to be sure.

Don't use Clover Configurator to edit your config.plist until it has been updated for Clover r5134.
 
Joined
Oct 1, 2020
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming M
CPU
I9-9900K
Graphics
Gigabyte Radeon RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
ok, then I'll wait, I don't know how to change without the Clover Configurator ;-)

Thx
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,488
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
About half hour...

Screen Shot 2021-05-03 at 3.39.48 PM.png

Screen Shot 2021-05-03 at 4.10.00 PM.png
 
Joined
Sep 10, 2017
Messages
320
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Has anything changed from 11.3 to 11.3.1?
I'm afraid to upgrade to 11.3, because I lost all the USB mapping and the system is crashing as soon as I enter with my user.
XhciLimit is disabled and I removed the USBInjectall, and recreated the USB MAP, but it keeps crashing.
 
Top