Contribute
Register

Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,221
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Ok. so this is what is seen right before the screen goes black

You are installing macOS 10.15.2 and using the config.plist from post #4, correct?
 
Joined
Mar 8, 2014
Messages
17
Motherboard
Gigabyte z390m
CPU
intel i5 9600K
Graphics
Asus 1050ti
Mac
  1. iMac
you will need to disable your serial ports
just tried booting with serial ports disabled in BIOS. same result, the screen goes black at the same point
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,221
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'm trying to install 10.15.7 and using the EFI folder from post #1360

Which port are you using on your motherboard? The HDMI or DVI-D?
 
Joined
Mar 8, 2014
Messages
17
Motherboard
Gigabyte z390m
CPU
intel i5 9600K
Graphics
Asus 1050ti
Mac
  1. iMac
I've been using HDMI, I can try DVI-D though. One min.
 
Joined
Mar 8, 2014
Messages
17
Motherboard
Gigabyte z390m
CPU
intel i5 9600K
Graphics
Asus 1050ti
Mac
  1. iMac
sorry... same result. Using the DVI-D output makes no difference.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,221
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS

Attachments

  • config.plist
    14.9 KB · Views: 15
Joined
Mar 8, 2014
Messages
17
Motherboard
Gigabyte z390m
CPU
intel i5 9600K
Graphics
Asus 1050ti
Mac
  1. iMac
still nothing. I've tried booting with both dvi and HDMI ports and the screen goes black right after this:
 

Attachments

  • boot w: new config.plist .jpg
    boot w: new config.plist .jpg
    6.9 MB · Views: 19

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
18,221
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
still nothing. I've tried booting with both dvi and HDMI ports and the screen goes black right after this:

Please try this one.
 

Attachments

  • config.plist
    14.9 KB · Views: 18
Top