Contribute
Register

Gigabyte Z390 M Gaming build with working NVRAM

Joined
Jul 10, 2011
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700K OC'd @ 4.5 GHz
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
yeah, you're right - without USB-Scanner connected it stays asleep...
any workaround? besides unplugging before sleep?
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,793
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
yeah, you're right - without USB-Scanner connected it stays asleep...
any workaround? besides unplugging before sleep?

I don't know...
 
Joined
Jul 10, 2011
Messages
33
Motherboard
Gigabyte Z390 M GAMING
CPU
i7-8700K OC'd @ 4.5 GHz
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
ok, thanks - if you don't know - who should?
--> so i just disconnect power from the USB to ensure sleep mode!
thanks again!
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,793
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I just tested it, and it doesn't go into MacOS, I'm using Catalina, the configuration is in the signature.

You're saying it doesn't boot in to macOS? Please post picture of verbose mode where it gets stuck.
 
Joined
Sep 10, 2017
Messages
325
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
You're saying it doesn't boot in to macOS? Please post picture of verbose mode where it gets stuck.
So, I put -v for verbose, it did not appear anything wrong, when it will enter the system, it flashes the screen 2 times and does not enter the system.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,793
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
So, I put -v for verbose, it did not appear anything wrong, when it will enter the system, it flashes the screen 2 times and does not enter the system.

I don't understand...

When it enters the system (macOS?), the screen flashes twice and doesn't enter system (macOS)???

Please post your EFI as you currently have it.

Also, which Vega 56 are you using? Are both your monitors connected to the Vega 56?
 
Last edited:
Joined
Sep 10, 2017
Messages
325
Motherboard
Gigabyte Z590M GAMING X
CPU
i9-10900
Graphics
Vega 56+UHD 630
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'll try to explain it better, I put -v, he appears checking everything, from the machine to see he activated all the necessary components, at the moment that "the apple would appear", he flashes the screen twice and not the image and loses the connection with the DP .
I've attached what I normally use on my machine, and the one I'm trying to use.
I updated the latest BIOS version to F9g, and made the settings you put in the first post.
 

Attachments

  • EFI iMacPro.zip
    22.1 MB · Views: 34
  • EFI Clover r5103 Z390M.zip
    22.8 MB · Views: 36

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,793
Motherboard
Asus Z370-G Gaming (Wi-Fi AC)
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'll try to explain it better, I put -v, he appears checking everything, from the machine to see he activated all the necessary components, at the moment that "the apple would appear", he flashes the screen twice and not the image and loses the connection with the DP .
I've attached what I normally use on my machine, and the one I'm trying to use.
I updated the latest BIOS version to F9g, and made the settings you put in the first post.

Please try this EFI or the OpenCore EFI from post #1 with IGPU disabled in BIOS.
 

Attachments

  • EFI.zip
    22.8 MB · Views: 68
Top