Contribute
Register

Gigabyte Z370 HD3 Opencore Intel ethernet very slow speeds

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 8, 2018
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3-F10
CPU
i5-8500
Graphics
RX 560
Hi all,

I've installed successfully Big Sur on the Gigabyte Z370 HD3 (bios 14b).
Everything works fine apart from ethernet and more specific the speed of Internet.

It doesn't get speeds above 100kb/sec. Of course it doesn't have to do with my router etc as I it works fine on other OS.

I tried so far the following kext (adding/removing each one each time)

1. IntelMausi
2. IntelMausiEthernet

but the problem remains and dry me nuts. The manual of the motherboard says that the ethernet card is Intel GbE Lan chip in case it helps.

Attached you can find my EFI folder.

Any help is very much appreciated.
 

Attachments

  • EFI.zip
    2.7 MB · Views: 104
Joined
May 16, 2010
Messages
272
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

I've installed successfully Big Sur on the Gigabyte Z370 HD3 (bios 14b).
Everything works fine apart from ethernet and more specific the speed of Internet.

It doesn't get speeds above 100kb/sec. Of course it doesn't have to do with my router etc as I it works fine on other OS.

I tried so far the following kext (adding/removing each one each time)

1. IntelMausi
2. IntelMausiEthernet

but the problem remains and dry me nuts. The manual of the motherboard says that the ethernet card is Intel GbE Lan chip in case it helps.

Attached you can find my EFI folder.

Any help is very much appreciated.
I have the same motherboard and am using OpenCore 0.6.4 with Big Sur. I am not seeing any issue with LAN speed (I used LAN_SpeedTest). I am using the current IntelMausi v1.04 <https://github.com/acidanthera/IntelMausi> which is just a different branch from Mieze's IntelMausiEthernet. The only difference I can see is I am using BIOS F8.

Screen Shot 2020-12-19 at 10.02.25 PM.png
 
Last edited:
Joined
Jan 30, 2021
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3P
CPU
Intel Core i5-8600
Graphics
AMD ATI radeon RX 460
Hi @agrajag, can you share your EFI folder?

I have a similar hardware but I’m not able to find a proper OpenCore config.

Thanks for your help.
 
Joined
May 16, 2010
Messages
272
Motherboard
Gigabyte Z370-HD3
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Last edited:
Joined
Jan 30, 2021
Messages
2
Motherboard
Gigabyte Z370 HD3P
CPU
Intel Core i5-8600
Graphics
AMD ATI radeon RX 460
Hi,

In the end I stumbled upon with OC Gen-X and just selecting my processor family and including WhateverGreen, AppleALC, IntelMausi, USBInjectAll, NVMeFix and selecting MacPro7,1 in SMBIOS, I got a fully working system with sleep and audio.

Again, thanks for your kind help.
Best wishes.
 
Status
Not open for further replies.
Top