Contribute
Register

Gigabyte GA-Z97-N Wifi & GTX970

Joined
Dec 11, 2015
Messages
10
Motherboard
MSI Z97I GAMING AC
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 970
Greetings,
I've been willing to build a Hackintosh for my brother, with my old hardware so i foundout that my mainboard is pretty much compatible for this matter, but i have no experience doing that, i've been a member of this site for a while and i am finally starting to be creative with your help
this is my list for the hardware:
CPU: Intel Core i7-4790
Motherboard:Gigabyte GA-Z97-N Wifi
Graphicscard:EVGA GTX 970 SC ACX 2.0 4GB
RAM:16Gb (2x8) DDR3 Hyperx Furry 1866Mhz
SSD: Samsung 860 EVO 500 GB
HDD:WD Green 2TB
i read about Nvidia compatibility issues with Mojave so i am willing to install high Sierra, and i am looking for a guide/tutorial to do so.

could someone help me with the installation please
many many thanks in advance for your help
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,545
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
 
Joined
Dec 11, 2015
Messages
10
Motherboard
MSI Z97I GAMING AC
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 970
thank you i will try my best to get the installation done by this evening, in-case i had an issue i'll reply here
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,545
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Dec 11, 2015
Messages
10
Motherboard
MSI Z97I GAMING AC
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 970
I had to reinstall the system something went wrong, so I did Nvidia web drivers installation through Terminal, but as you can see the graphicscard is showing only 7 MB instead of 4 GB.
am I missing something here, this is my very first build so ... is there anything about these kext in the EFI that I need to replace or something, I am looking for someone who build the same hardware as mine this would be much easier for me follow, and also this long story with Nvidia cards and macOS :banghead:

415000
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,545
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
am I missing something here
Dependencies :

1. Native NVRAM support or an emulation of same - Test
2. At least 10.12.4.
3. The correct web drivers matched to the OS build number.
4. No use of nv_disable=1.
5. NvidiaWeb=true in config.plist.
6. May need SIP fully disabled - CsrActiveConfig=0x67.
7. May need latest Lilu.kext and WhateverGreen.kext.
 
Joined
Dec 11, 2015
Messages
10
Motherboard
MSI Z97I GAMING AC
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 970
Dependencies :

1. Native NVRAM support or an emulation of same - Test
2. At least 10.12.4.
3. The correct web drivers matched to the OS build number.
4. No use of nv_disable=1.
5. NvidiaWeb=true in config.plist.
6. May need SIP fully disabled - CsrActiveConfig=0x67.
7. May need latest Lilu.kext and WhateverGreen.kext.

thanks again for your help, i will try this in the evening and see if that fixes the issue
 
Joined
Dec 11, 2015
Messages
10
Motherboard
MSI Z97I GAMING AC
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 970
thanks again for your help, i will try this in the evening and see if that fixes the issue
issue hasn't been resolved , i tried all the steps, i couldn't install the drivers, is there a step by step tutorial that i can use ?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,545
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
is there a step by step tutorial that i can use ?
No but it is hardly rocket science.

1. Do you have native NVRAM support ?
a. Test
b. If you have native NVRAM support go to step 2.
c. If you do not have native NVRAM support run the Clover Installer and Install EmuVariableUefi-64 and RC scripts.
d. Test again.

2. Must be at least 10.12.4 - You have High Sierra 10.13.6 so go to step 3.

3. Install the Nvidia web drivers.

4. Make sure that you do not have the boot argument nv_disable=1 in your config.plist (Use Clover Configurator).

5. Make sure that NvidiaWeb=true is in config.plist System Parameters (Use Clover Configurator).

6. Make sure that SIP is fully disabled in config.plist Rt Variables CsrActiveConfig=0x67 and BooterConfig=0x28.

7. May need latest Lilu.kext and WhateverGreen.kext :
 
Top