Contribute
Register

Gigabyte board repaired / now what

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So I just got my gigabyte motherboard back from the repair center I have everything hooked up just like normal but now I'm having this problem

and it freezes on this screenshot !! anybody have any ideas?
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    676.6 KB · Views: 140
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Well I got past that now I'm at....

? Any takers?
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    624.2 KB · Views: 118

Adrian B

Moderator
Joined
Mar 18, 2012
Messages
7,453
Motherboard
Gigabyte GA-B75M-HD3
CPU
i7-3770
Graphics
HD 5570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Other
Are you trying to boot into what was prior to motherboard fault a working installation on A SSD/HDD?

  • Can you confirm motherboard model and CPU/GPU
  • Check that UEFI/Bios settings are correct - they will have been reset after a repair in all likelihood.
  • What boot flags are you using?



Adrian B
 
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So yeah all systems were woking fine b/F the crash - mobo issues

I was running mb 5.2 I believe / 10.8.4 like a boss

Ga-x79-ud5 / i7-3930k / gt640 / the recommended custo Mac Pro about a year ago

I wasn't using any flags b/F the mobo died - bios is F13 and I was using F10 I guess I will have to load that tomorrow and find out what's up.

Thanks
 

Adrian B

Moderator
Joined
Mar 18, 2012
Messages
7,453
Motherboard
Gigabyte GA-B75M-HD3
CPU
i7-3770
Graphics
HD 5570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Other
So yeah all systems were woking fine b/F the crash - mobo issues

I was running mb 5.2 I believe / 10.8.4 like a boss

Ga-x79-ud5 / i7-3930k / gt640 / the recommended custo Mac Pro about a year ago

I wasn't using any flags b/F the mobo died - bios is F13 and I was using F10 I guess I will have to load that tomorrow and find out what's up.

Thanks

In theory you should not need to use boot flags if you can revert back to your original bios version and settings - Keep this thread up to date with information. :thumbup:

Adrian B
 
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So i wanted to go back to BIOS F12 it's on F13W but it appears like it is locked. I cannot downgrade?


I wonder if Gigabyte has locked it.......?????
 
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Well I got past that now I'm at....

? Any takers?

So i still get to BootCacheControl:Unable to open bootcache.playlist no such file or dir

macz_swapon success
 

Adrian B

Moderator
Joined
Mar 18, 2012
Messages
7,453
Motherboard
Gigabyte GA-B75M-HD3
CPU
i7-3770
Graphics
HD 5570
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Other
So i wanted to go back to BIOS F12 it's on F13W but it appears like it is locked. I cannot downgrade?


I wonder if Gigabyte has locked it.......?????

Were you using a DSDT with your build when it was on the earlier bios settings prior to repair?

Adrian B
 
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
i changed the boot flags....my previous install used only

PCIRootUID=1
graphicsenabler=no
npci=0x3000
-v


I tried all the above but with a modification....


PCIRootUID=0
graphicsenabler=no
npci=0x3000
-v


This took me thru several pages of settings and passed the previos boot.cache error...

But only took me to the grey screen.....the one you see usually before you get the login screen in MAC o/s

i dunno off to a basketball game.......please feel free to chime in with pertinent info....

Or the random joke...if you will
 
Joined
Jan 8, 2013
Messages
245
Motherboard
GA-X79-UD5
CPU
E5-2687W
Graphics
EVGA GTX-760
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Eureka......With the F13w BIOS

PCIRootUID=1
npci=0x3000
graphicsenabler=no
cpus=1
-v


suck-cess >>> !!!!!! thanks everybody....hope this helps some lowly sole ;) who is struggling...

Peach, Muave and Happy Meals!!!!!!


Kirk over and out :headbang:
 
Status
Not open for further replies.
Top