Contribute
Register

get dual DP working on a HP Z240 SFF

Joined
Jan 14, 2010
Messages
121
Motherboard
GA-Z87MX-D3H
CPU
i5-4670K
Graphics
GTX 770
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

i have the HP Z240 SFF that uses a i7-6700 (with 8GB ram) and intel 530 for graphics. This board only has 3 displayport connectors for display, and i have 2 displayport full HD screens

10.13.2 works, but its only on 1 screen. the other screen goes black halfway the booting process.

I tried serveral KextsToPatch inputs but so far it does not work.
I used the info from this thread: https://www.tonymacx86.com/threads/...-intel-hd530-with-dual-monitors.214125/page-2

attached is an ioreg and clover dump. Id love to hear any other steps i can take to solve this.
 

Attachments

  • Archive.zip
    7.8 MB · Views: 67
Joined
Jan 14, 2010
Messages
121
Motherboard
GA-Z87MX-D3H
CPU
i5-4670K
Graphics
GTX 770
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have been trying to get this to work by adding some ports in the KextsToPatch in the clover config.

so far no result. From what i have found now the default ports are all DP in the config, and these can be changed by pathing them. This would mean thati do not need changes as i actually do have 3 DP ports.

I have tried with and without intel inject, added the ig-platform-id.

i tried removing IntelGraphicsFix.kext, no changes..
sad.png



Still only 1 screen survives mac os boot... and i cant figure out why the other ones goes black...

anyone got ideas?
 
Top