Contribute
Register

GC-ALPINE RIDGE in hands

Joined
Jun 29, 2016
Messages
148
Motherboard
ASUS Prime X299 Deluxe
CPU
i9-7900X
Graphics
Vega 64
It happened while I was working. I have sleep disabled on this setup already.
 
Joined
Jan 18, 2014
Messages
35
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi unfortunately I loose USB too after an extended period of sleep.

Also I just updated to 10.12.5 and the newest Nvidia drivers, but this still did not help with the issue of the Ultrafine monitor showing up as two independent displays.

Tony did you update the firmware of your Alpine ridge card? Is far as I can remember I only had succes with 5k before updating the firmware, but I may be misremembering.
 
Joined
Jan 18, 2014
Messages
35
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Tony, ok thanks, good to know. Maybe I'll try a fresh install to try and wipe some hidden settings or something
 
Joined
Dec 28, 2012
Messages
140
Motherboard
ASRock Z270 Super Carrier
CPU
i7 6700K
Graphics
RX460 / RX480 NITRO
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
is anyone here willing to help in creating an SSDT file to make this card work as expected and that it will show connected TB3-Hardware within Systemprofiler?

Any help and support is appreciated.

- - -

so far all connected TB2 hardware i have, are working flawlessly with the help of Apple TB3-to-TB2 Converter... but non of them show up unter Thunderbolt within Systemprofiler.
 
Joined
Jun 29, 2016
Messages
49
Motherboard
ASUS ROG Strix Z390-E
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
Mac mini
tried this with my Z170x Designare again but could not get it to work in Windows. Its going on Ebay.
 
Joined
Apr 13, 2017
Messages
10
Motherboard
Asus Z170-A
Graphics
GTX 1080
I finally received my alpine ridge card.
As soon as i insert it in the pci slot, the power-LED goes from green to black...

Is my card at fault? This would be extremly bad luck.. or is it something else?

Is there smth I can do to fix it?

Thanks!

Edit: I use the Asus z170-A Mobo that works fine with the Asus Thunderbolt EX3 Thunderbolt 3 card. But since I want to use the LG 5K monitor(in 5K), I have to use the alpine ridge card (because it has two DP 1.2 in) Only problem is that the Hackintosh wont event boot or make a beep of some sort (only as long as the Alpine Ridge card is conneted, kt works fine as soos as i re,obe the card).
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2013
Messages
96
Motherboard
GA X299 Ultra Gaming
CPU
i9-7900X
Graphics
GTX 1080 Ti
Got this one for my Gigabyte X99 rig. Tested only through a thunderbolt 3 to Firewire (plus a th3 to th2 extra adapter). Everything seems OK both in OSX and Windows 10 so far.
 
Joined
May 29, 2012
Messages
66
My Gigabyte AlpineRidge card just arrived today. I ordered it by ALTERNATE, a german hardware seller back in January, so it just took 10 weeks to get it delivered. Just installed it and it works right "out-of-the-box". Installed it on an ASUS ROG MAXIMUS VIII in PCIe slot #2. It was detected by WINDOWS10 and OS X SIERRA 10.12.4 beta7 instantly.

Now i have to make SSDT or DSDT edit to make it work as a Thunderbolt-Device as in a real Mac, cause right now it fully works, but does NOT show in System Information under Thunderbolt entry. Will report back if succeeded.

Could you share the exact BIOS version and configuration for this board? And also do you need to install the GPU and GC card in any specific slots?
 
Top