GB-Z170X UD5 i219-V and i211 ethernet

Discussion in 'Network' started by ffrizzo, Aug 21, 2016.

  1. ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Aug 21, 2016 at 9:02 PM #1
    ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Hi Guys,

    Recently I bought a new hardware for my new custom mac and I'm facing some problems with ethernet cards. As described on title I bought a Gigabyte Z170X-UD5 motherboard this contains two ethernet cards but I can't make both work. On Buyer's Guide http://www.tonymacx86.com/buyersguide/august/2016#Motherboards on this motherboard shows 2x i219-V but on the bios it's show me one i219-v and one i211 I tried with both kexts on Multibeast AppleIntelE1000e and IntelMausiEthernet but I have no success to configure both ethernet cards. Only i219-v works. I attach a image from bios about the ethernet cards.

    Ps 1. My setup is GA-Z170X-UD5, I7 6700k, 32GB RAM, EVGA GTX 960 SSC, SSD Samsung 850 EVO
    Ps 2. I'll create a new topic on User Builds section when I think everything work as expected on my installation.
     

    Attached Files:

    • DSC_0067.JPG  (1.4 MB, 154 views)
    Last edited: Aug 21, 2016
  2. BreBo

    BreBo Moderator

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    5,591
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    Intel Core i7-4770K
    Graphics:
    Asus Strix GTX 970
    Aug 22, 2016 at 1:31 PM #2
    BreBo

    BreBo Moderator

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    5,591
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    Intel Core i7-4770K
    Graphics:
    Asus Strix GTX 970
    AppleIntelE1000.kext doesn't support I211, use AppleIGB.kext from MultiBeast.
     
  3. ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Aug 22, 2016 at 5:38 PM #3
    ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Thanks @BreBo.
    I tried that but I'm still can't see bot ethernet card on OsX
     
  4. ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2016 at 1:44 AM #4
    ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    I upgrade to macOs Sierra and I still can't fix the issue with the i211 ethernet card. I already tried this AppleIGB.kext but I can't make booth ethernet card work.
     
  5. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,995
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 6, 2016 at 1:53 AM #5
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,995
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
  6. ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 11, 2016 at 10:09 PM #6
    ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
  7. adamsmasher

    adamsmasher Data Destroyer Staff Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    6,769
    Mobo:
    GA-Z68MX-UD2H-B3
    CPU:
    i5 2400
    Graphics:
    Sparkle 9400 GT
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iBook
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 11, 2016 at 10:27 PM #7
    adamsmasher

    adamsmasher Data Destroyer Staff Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    6,769
    Mobo:
    GA-Z68MX-UD2H-B3
    CPU:
    i5 2400
    Graphics:
    Sparkle 9400 GT
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    eMac, iBook
    Mobile Phone:
    iOS
    I have the same board as you - try using AppleIGB.kext, but install it on the EFI drive in /CLOVER/KEXTS/OTHER. For some odd reason that was the only way it worked for me.
     
  8. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,995
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 11, 2016 at 10:29 PM #8
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,995
    Mobo:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Download DCPI Manager. Attach screenshot.
     
  9. ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 24, 2016 at 12:08 PM #9
    ffrizzo

    ffrizzo

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    12
    Mobo:
    Gigabyte Z170X UD5
    CPU:
    I7 6700k
    Graphics:
    EVGA GTX 960 SSC
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Here is the screenshot.
    Sorry about delay.
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2016-10-24 at 09.07.25.png  (90.5 KB, 256 views)
  10. bnetqc

    bnetqc

    Joined:
    Jul 9, 2016
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z170x-UD5
    CPU:
    i7 6700k
    Graphics:
    Zotac GTX 980 Ti AMP! Extreme
    Dec 27, 2016 at 4:49 AM #10
    bnetqc

    bnetqc

    Joined:
    Jul 9, 2016
    Messages:
    2
    Mobo:
    GA-Z170x-UD5
    CPU:
    i7 6700k
    Graphics:
    Zotac GTX 980 Ti AMP! Extreme
    Same situation here, I can not run both ethernet cards at the same time.
    i'm currently running 10.11.6 I don't want to update to sierra right now because of all my software and plug-in compatibility.

    My question here is: do you have another kext in /library/extension or juste the AppleIGB.kext in /CLOVER/KEXTS/OTHER ?

    And how do you install kexts in the clover/kexts directory?

    Except this little problem my system is running great I would be very happy if i was able to fix that.

    Thanks
     

Share This Page