Contribute
Register

GA-Z77X-UD5H with i5-3570K and SSD. Clover Installation For Dummies :-)

Joined
Dec 23, 2010
Messages
117
Motherboard
GA-Z77X-UD5H | High Sierra
CPU
i5 3570K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770 2048 MB
Mobile Phone
Android, iOS
hello,

nice guide like to give it a try since i am not able to get my system up and running with MultiBeast.

What Bios are you running on ? Please link if a modded one.
Do you have any USB problems after sleeps with this install ?

Thanks a lot
 
Joined
Jun 29, 2012
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z777x
CPU
i5
Graphics
HC4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thanks for the share, can you share your BIOS setting? I'm going to try on my Z77X-UD5H.
 
Joined
Nov 19, 2012
Messages
188
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 670
Mobile Phone
Android
hello,

nice guide like to give it a try since i am not able to get my system up and running with MultiBeast.

What Bios are you running on ? Please link if a modded one.
Do you have any USB problems after sleeps with this install ?

Thanks a lot
Thanks for your support.

I am running the latest bios. It is F14. I have the rev1.0.

No modded version, just the basic one.
I have no USB issue with clover. iMessage FaceTime working... everything. Really...

No need for multibeast if you follow this guide. But if you still want to use Multicast, than do not select USB drivers. (i made another guide fore multibeast settings) See Here:
http://www.tonymacx86.com/yosemite-...-ga-z77x-ud5h-gtx670-multibeast-settings.html


Cheers
 
Joined
Nov 19, 2012
Messages
188
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 670
Mobile Phone
Android
thanks for the share, can you share your BIOS setting? I'm going to try on my Z77X-UD5H.

Bios settings are the default ones, on the Bios version F14.

Good luck...
 
Joined
Sep 13, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-Z77X-UD5H rev1.1
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Hi,

I like your guide, each step has a screenshot :clap:.

Please, correct the code in Step 2, No backslash (\) and a space after it, here:
Code:
[COLOR=#000000][FONT=Arial]sudo  /Applications/Install[/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial] OS[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\ [/FONT][/COLOR]X[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\ [/FONT][/COLOR]Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB  --applicationpath /Applications/Install[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] OS[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] X[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] Yosemite.app --no  interaction[/FONT][/COLOR]
Maybe you didn't put it in #Codetag and for that its missing these backslashes and a space after it.
To be sure I copied this code from tonymacx86's Guide:
Code:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --no interaction
And one more thing, the step that you have to (Mount EFI) to put (EFI) Folder inside.
Its must be with this step:
On the USB Key create a folder called “Files” and drop in this folder :
Because without that I can't boot with the USB, I get boot0: error.


I follow your guide step by step, when reach to STEP 4 and choose the USB:
Boot OS X Install from OS X Install OS X Yosemite
then Black screen shows with apple logo and progress bar (It takes ~6min to finish)
then a gray background with spinning beach ball :beachball:.


i7-3770K, GA-Z77X-UD5H rev. 1.1 BIOS v14 default settings, GTX670.
Test it with Clover r2988.


Thank you :).
 
Joined
Sep 13, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-Z77X-UD5H rev1.1
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Black Screen this time!

Hi again :),

In this step:

I choose:
Mac Mini (6,2) - Core i7 (Ivy Bridge).

This time I faced a Black Screen (My screen turn off) instead of spinning beach ball :beachball:.
I will search about it o_O and hope find solution :think:.

Edit:
I find a solution and that by adding this flag:
Code:
nv_disable=1
like this step, but the flag as I wrote above:
During boot, go to Clover Options and add the boot flags -f -v
This must for 1st and 2nd boot to complete the instillation.


Now I faced another problem :yawn:, and its after I choose:
Select boot single user verbose :
It takes almost 10 seconds, then reboot by itself!

Will search for a solution for this too, but not now :crazy:.
 
Last edited:
Joined
Nov 19, 2012
Messages
188
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 670
Mobile Phone
Android
Hi,

I like your guide, each step has a screenshot :clap:.

Please, correct the code in Step 2, No backslash (\) and a space after it, here:
Code:
[COLOR=#000000][FONT=Arial]sudo  /Applications/Install[/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Arial] OS[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\ [/FONT][/COLOR]X[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\ [/FONT][/COLOR]Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB  --applicationpath /Applications/Install[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] OS[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] X[COLOR=#ff0000][FONT=Arial]\[/FONT][/COLOR] Yosemite.app --no  interaction[/FONT][/COLOR]
Maybe you didn't put it in #Codetag and for that its missing these backslashes and a space after it.
To be sure I copied this code from tonymacx86's Guide:
Code:
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --no interaction
Well spoted. You are right... I made the tutorial in google doc and pasted it here... google deleted the tags...


And one more thing, the step that you have to (Mount EFI) to put (EFI) Folder inside.
Its must be with this step:

Because without that I can't boot with the USB, I get boot0: error.
Wait, I am a bit lost now... Please could you tell me precisely what to write. I remembered droping the EFI folder in the USB mounted EFI. I wil try to correct this step but as i am not sure please have a look at it.


I follow your guide step by step, when reach to STEP 4 and choose the USB:
Boot OS X Install from OS X Install OS X Yosemite
then Black screen shows with apple logo and progress bar (It takes ~6min to finish)
then a gray background with spinning beach ball :beachball:.


i7-3770K, GA-Z77X-UD5H rev. 1.1 BIOS v14 default settings, GTX670.
Test it with Clover r2988.
We dont have exactly the same motherboard. I have V1 not version 1.1, but good to hear it works on both


Thank you :).

See my comments in RED.
 
Joined
Nov 19, 2012
Messages
188
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
CPU
i5-3570K
Graphics
GTX 670
Mobile Phone
Android
Hi again :),

In this step:

I choose:
Mac Mini (6,2) - Core i7 (Ivy Bridge).

This time I faced a Black Screen (My screen turn off) instead of spinning beach ball :beachball:.
I will search about it o_O and hope find solution :think:.
Why are you selecting Mac Mini??? I dont understand... the motherboard is a 1155... please explain.
Thanks
 
Joined
Sep 13, 2013
Messages
4
Motherboard
GA-Z77X-UD5H rev1.1
CPU
i7-3770K
Graphics
GTX670
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Well spoted. You are right... I made the tutorial in google doc and pasted it here... google deleted the tags...
I see, but its still there, how you edit this time?
My way is: press this #, from writing box, then paste the code.


Wait, I am a bit lost now... Please could you tell me precisely what to write. I remembered droping the EFI folder in the USB mounted EFI. I wil try to correct this step but as i am not sure please have a look at it.
What you corrected now is right :thumbup:.
I saw this step in this written guide #37 step 3 and 4 Part1.


We dont have exactly the same motherboard. I have V1 not version 1.1, but good to hear it works on both
I don't know what is different between them, but I think its slightly simple :rolleyes:.

Why are you selecting Mac Mini??? I dont understand... the motherboard is a 1155... please explain.
Thanks
I choose it depend on the CPU not one the Motherboard, and I saw this guide using it:
ultrazone's guide for Z77X-UD5H + Mavericks + Clover UEFI mode

see Tricks part:
If you are using an Ivy-Bridge CPU your best choice is “MacMini6,2”. With this system definition you will get the best power management and other features like AirPlay.
your CPU is different than mine, so I do my search and choose it.
And I think its SOLVE my problem that I wrote about it above.


I need to know what you did with these files that are in (GA-Z77X-UD5H) folder:
DSDT.aml
HWMonitor
SSDT.aml

because when I use KextWizard and browser to select the files that in that folder,
I can't choose them, because they are not Kext files, and you didn't say anything about them!
 
Top