Contribute
Register

GA-Z77-DS3H + ALC887 does not work on 10.11 GM

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 6, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
Core i7 3770
Graphics
Geforce GTX650
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I finally successfully installed 10.11 on my Hackintosh ( GA-Z77-DS3H+GTX650) ... used a spare old 40GB SSD

I'm trying my devices ...

USB2 and USB3 are ok
Sleep and wake too

One non functionnal device is the ALC887...

I tried to install driver from multibeast 7.5 but it blocks because it doesn't find chimera's stuff ( /Extra/....)

Any advice and pointers ?
Thanks in advance
Etienne
 
Joined
Aug 6, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
Core i7 3770
Graphics
Geforce GTX650
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
[SOLVERD]GA-Z77-DS3H + ALC887 does not work on 10.11 GM

I followed instructions from [1]

C. installation.

The first time it didn't worked ( machine hanged during boot ( boot progress bar progressed "forever" !)

I then moved kext from 10.11 folder to other and then it worked

There is definitively something wrong with clover regarding the 10.X and "other" folder choice


Thanks for your help !!

[1] https://github.com/toleda/audio_cloverALC
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,736
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I generally put my kexts in 10.11 folder not other folder. also make sure that you have inject kexts set to Yes.
 
Joined
Aug 6, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
Core i7 3770
Graphics
Geforce GTX650
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'll redo a full install from scratch later tonight and take a log of my actions !!
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
23,008
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I tried to install driver from multibeast 7.5 but it blocks because it doesn't find chimera's stuff ( /Extra/....)
10.11/MultiBeat 7.5:
MultiBeast 7 - Select: Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > √ ALC
plus √ Optional EFI Installed Bootloader Support
 
Joined
Aug 6, 2012
Messages
24
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
Core i7 3770
Graphics
Geforce GTX650
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
10.11/MultiBeat 7.5:
plus √ Optional EFI Installed Bootloader Support

I definitively need new glasses ;-) Thanks !!!

Etienne
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
14
Motherboard
GA Z390M
CPU
i7-8700
Graphics
R9 280X
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,

I finally successfully installed 10.11 on my Hackintosh ( GA-Z77-DS3H+GTX650) ... used a spare old 40GB SSD

I'm trying my devices ...

USB2 and USB3 are ok
Sleep and wake too

One non functionnal device is the ALC887...

I tried to install driver from multibeast 7.5 but it blocks because it doesn't find chimera's stuff ( /Extra/....)

Any advice and pointers ?
Thanks in advance
Etienne

I am using GA-Z77-DS3H+R9 280x+Xeon1230v2, currently, the USB2.0 cannot work, system cannot wakeup from sleep, would you please share your settings (SMBIOS and so on)?
Thank you!
 

ammulder

Moderator
Joined
Sep 1, 2014
Messages
2,959
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I am using GA-Z77-DS3H+R9 280x+Xeon1230v2, currently, the USB2.0 cannot work, system cannot wakeup from sleep, would you please share your settings (SMBIOS and so on)?
Thank you!

I don't think anybody has gotten sleep/wake to work with a newish Radeon card. So work on the rest but just disable sleep for now.
 
Joined
Jun 21, 2010
Messages
269
Motherboard
Gigabyte Z490 Aorus Elite AC-F4 OC0.6.4
CPU
i5-10600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
You don't need Multibeast 7.5.
In the installation manual http://www.tonymacx86.com/el-capita...-el-capitan-any-supported-intel-based-pc.html

a script (audio_cloverALC-110_v1.0g.command) is preferred. This is working. It installs realtekALC.kext in EFI/CLOVER/kexts/10.11/

And:
this method works, but sound output is quiet after waking up from sleep.
The same is the case with the solution from Multibeast 7.5 sind Version 7.0.
A working sound kext for ALC887 in Z77-DS3H has been in Multibeast 6.1
(I would use it, if I'd know how to extract the kext an implant it into EFI from El Capitan installation)
 
Status
Not open for further replies.
Top