Contribute
Register

G751JT- Monster of Hackintosh Laptop

Joined
Apr 21, 2013
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
G751JT- Monster of Hackintosh Laptop

I success to running Yosemite 10.10.2 with G751JT laptop through clover bootloader ​with NVidia 970m full work ...
   
   Display: 17.3" 16:9 IPS FHD (1920x1080) anti-glare
Processor: 4th-Gen Haswell Intel Core i7-4710HQ quad core processor clocked at 2.5 GHz with Turbo Boost up to 3.5 GHz 6MB Cache)
Chipset: Intel® HM87 Express Chipset
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX970M with 3GB GDDR5 (Maxwell)Dedicated Video Card
WLAN: Integrated Intel® AC 7260 802.11 A/AC/B/G/N + Bluetooth™ 4.0
LAN: 10/100/1000 /Gigabits Base T Mbps Ethernet
Memory: DDR3L MHz SDRAM, 16 GB ( up to 32GB)
Storage: 1TB HDD 7200 RPM With 256 G SSD
Optical Drive: Super Multi DVD drive
Camera: HD Web Camera
Speakers: Stereo Speakers with Subwoofer
Microphone: 1 x Built-in Microphone
Card Reader: 2-in-1 Card Reader SD / MMC
Input / Output:4 x USB 3.0 ports
1 x Thunderbolt Port
1x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
1 x HDMI
1 x Microphone-in jack
1 x Headphone-out jack
Battery: 8 Cells - Smart Lithium-Ion Battery PackTBA
Dimensions: 16.4 x 1.7 x 12.5" (H-W-D)
weight :4.8 kg (with 8 cell battery)
for clear information for the specs visit newegg  

What's works ?:

NVIDIA® GeForce® GTX970M (need NVidia driver )
Realtek ALC269 Audio (need kext)
Battery Management (need kext +dsdt patch )
Sleep/Wake/Reboot working (native work )
Fn Hotkeys (Function Key )
Super Multi DVD drive
HD Web Camera (native work)
Usb 3 (need kext )
Touchpad: Elan Touchpad (need kext)

Microphone
backlight​ (needs app or kext +dsdt )  ​
 
Joined
Apr 21, 2013
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
i am Decide and ready to explain full guide as i can to how i make G751jt laptop compitable with OSX


so let starting :






First steps :Install Clover UEFIBootloader



Requirement:

make sure you prepaid usb flash memory 8 gb format as Fat32


install Clover

http://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/

simple guide to install clover bootloder:

After obtaining the Clover installer, first task is to install to the USB "CLOVER EFI" partition.

For Clover UEFI, run the Clover Installer package:
- select the target of the install to "CLOVER EFI" using "Change Install Location"
- select "Customize" (the default is a legacy install -- we need to change it)
- check "Install for UEFI booting only", "Install Clover in the ESP" will automatically select
- check "Bluemac" from Themes (the config.plist files I provide use this theme)
- check "OsxAptioFixDrv-64" from Drivers64UEFI

to see full instrcution

http://www.tonymacx86.com/yosemite-laptop-support/148093-guide-booting-os-x-installer-laptops-clover.html

Thanks to
RehabMan


so don't worry after finish install



you most using clover configuration download from here:

http://www.tonymacx86.com/downloads.php?do=cat&id=10



Than start the app you can skip update dialog update


Than you can start and check partition make sure you choose the correct partition next

choose disk mount EFI


after EFI Partition appear in your finder enter it

you see clover folder don't access to clover folder just remove it

and copy folder included with zip in the attachment in the same path

before restart make sure you enter clover in the efi partation and clover config

search line argu

make sure disable nvidia : nvda_drv=0 nv_disable=1


now you can Restart laptop

you most now get work boot with clover UEFI




 
Joined
Apr 21, 2013
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone


Notes: Before Install Your Nvidia Driver :

after installing Yosemite using chimera or chameleon bootloder as legacy
so you can boot chimera /chameleon in legacy and clover in UEFI
After startup Yosemite from clover
check your GPU you see the value is 3 MB
than you can install the correct nVidia driver for your OS X version by check these link::lolno:

http://www.macvidcards.com/which-driver-should-i-install-for-my-new-gpu.html

please disable nVidia before that so after you install nVidia driver and before making restart just
enter clover config from EFI partition
and search arguments line that have command for disable nvidia replace that with command for enable nvidia



-v nvda_drv=1
Finally congratulation
You success to have nVidia Driver full work with your Mac OS X Yosemite

(note some time user face black screen through booting using clover just restart and try again if that happen with you )

note 2: nVidia have feature ECC i am not testing it yet

 
Joined
Jan 5, 2014
Messages
1
Motherboard
Asrock B75 Pro3-M
CPU
i5-3470
Graphics
AMD 7870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Hio2

Appreciate you putting together this guide! I'm going to give this a shot and will let you know how I go.

By the way, did you end up using separate SDDs/Hard drive for OSX and Windows?

Cheers
 
Joined
Nov 19, 2014
Messages
9
Motherboard
Asus
CPU
i7 2.5 Ghz
Graphics
GTX 970m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello Hio2,

great work, thanks.

I've managed to install El Capitan 10.11.3 on my G751JT (same specs than yours) with NVIDIA Drivers.

Nearly everthings is working nicely out of the box. For WLAN i use the Edimax-USB-Dongle.

But i have problems to find the right Audio kext or settings to get it work. I have the Realtek ALC269 also. Can't figure out, whats needed to make the fat black baby to play a little music for me... ;)

Maybe you can help me or post the kext and settings, that you have choosen?

Thanks in advance,

Dirk
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hello Hio2,

great work, thanks.

I've managed to install El Capitan 10.11.3 on my G751JT (same specs than yours) with NVIDIA Drivers.

Nearly everthings is working nicely out of the box. For WLAN i use the Edimax-USB-Dongle.

But i have problems to find the right Audio kext or settings to get it work. I have the Realtek ALC269 also. Can't figure out, whats needed to make the fat black baby to play a little music for me... ;)

Maybe you can help me or post the kext and settings, that you have choosen?

Thanks in advance,

Dirk
Audio using patched AppleHDA is covered in the FAQ and ACPI patching guide...

http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 
Joined
Nov 19, 2014
Messages
9
Motherboard
Asus
CPU
i7 2.5 Ghz
Graphics
GTX 970m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thx, Rehabman,

i've got it to work for me! Cool!

I found a prepachted kext which worked out of the box instantly.

I have another problem, search the internet and didn't find a solution for it:

Im using a Cinema Display 27 with Displayport on my device. Its working when i boot with it, but no plug&play... every time i plug out (or in) the Cinema Display my main screen at the Laptop freezes, while the Cinema Display works, even pluged in/out after boot. Whatever i do, the main screen keeps freezing.

Only a boot with both display together will work.

Any idea why? Is there a know bug or any setting that i can try out to solve this?

Greetings, Dirk
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
T
I have another problem, search the internet and didn't find a solution for it:

Im using a Cinema Display 27 with Displayport on my device. Its working when i boot with it, but no plug&play... every time i plug out (or in) the Cinema Display my main screen at the Laptop freezes, while the Cinema Display works, even pluged in/out after boot. Whatever i do, the main screen keeps freezing.

Only a boot with both display together will work.

Any idea why? Is there a know bug or any setting that i can try out to solve this?
You probably need to implement HDMI-audio. It often solves HDMI hotplug problems.

HDMI-audio is also covered in the FAQ (as is your specific question).
 
Joined
Feb 3, 2015
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thx, Rehabman,

i've got it to work for me! Cool!

I found a prepachted kext which worked out of the box instantly.

I have another problem, search the internet and didn't find a solution for it:

Im using a Cinema Display 27 with Displayport on my device. Its working when i boot with it, but no plug&play... every time i plug out (or in) the Cinema Display my main screen at the Laptop freezes, while the Cinema Display works, even pluged in/out after boot. Whatever i do, the main screen keeps freezing.

Only a boot with both display together will work.

Any idea why? Is there a know bug or any setting that i can try out to solve this?

Greetings, Dirk
Do you mind letting me know what preached kext you used for audio? I can not find one that works anywhere.
 
Joined
Aug 18, 2016
Messages
1
CPU
4720HQ
Graphics
GTX970M
Hello Hio2,

great work, thanks.

I've managed to install El Capitan 10.11.3 on my G751JT (same specs than yours) with NVIDIA Drivers.

Nearly everthings is working nicely out of the box. For WLAN i use the Edimax-USB-Dongle.

But i have problems to find the right Audio kext or settings to get it work. I have the Realtek ALC269 also. Can't figure out, whats needed to make the fat black baby to play a little music for me... ;)

Maybe you can help me or post the kext and settings, that you have choosen?

Thanks in advance,

Dirk

Hi,
I couldn't make my audio work on g751jt yet, could anyone help?
Thanks in advance.
 
Last edited:
Top