G4 Tower Build (Sawtooth)

Discussion in 'PowerMac G4' started by graphicstation, Aug 4, 2016.

Tags:
  1. chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    Sep 27, 2016 at 8:45 PM #31
    chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    I'm really sorry for misunderstanding, the reason for this is my bad english :(
    I mean exactly what you see in the pictures. The drive has dimensions of 128x125 mm and fits perfectly. I abandoned this drive cause I badly want to keep the original look of G4.
    drive2.jpg
    drive1.jpg
     
  2. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 27, 2016 at 9:40 PM #32
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Thanks, I did find one that size finally, I think I may try it but mount it so it mounts from the top of the optical drive existing casing. Like you have yours sitting on bottom, if I can mount to top the mobo/RAM may clear the space and make it! I'll have to do something creative for the front panel so it looks nice.
     
  3. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 27, 2016 at 9:49 PM #33
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Hackintosh Update
    Finally now have stable system that boots (had to completely reformat and install Windows 10) to both OS, and finally have the MacOS Audio on the rear speaker out jack working, music again! Still don't have the NVIDIA graphics card drivers working :cry: - but at least I can play my game on the fully functional Windows 10!

    IMG_6562.jpg
     
    Last edited: Oct 4, 2016
  4. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 4, 2016 at 3:01 PM #34
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Just for Fun.
    I hooked up all the old G4 components outside of the box (since the case has the new stuff now : ) and booted up... just for fun.
    GR-Apart.png
     
    tonymacx86 likes this.
    Last edited: Oct 4, 2016
  5. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 4, 2016 at 3:08 PM #35
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Just an update - Running Blizzard's WOW game for up to 3 hours, highest temp was 69c (159 F) so reversing the fans to push the air out the back vents seems to be working fine. That's about as hot as I'd ever get it.
     
  6. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 12, 2016 at 11:01 PM #36
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    OS UPDATE
    Finally updated to MacOS Sierra! Went pretty smooth, but did not resolve my existing issues of Audio (now the real audio out does not even work) or Graphics - NVIDIA graphic drivers still not working even after following all posts on fixes.

    MacOSSierra.png
     
  7. chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    Oct 13, 2016 at 7:19 PM #37
    chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    Did you try to put AppleHDADisabler.kext and VoodooHDA.kext into Clover 10.12 kexts folder?
     
  8. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 17, 2016 at 3:32 PM #38
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Hmm, I don't have a 10.12 folder - was Clover supposed to create that or do I create manually? Tks.
     
  9. chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    Oct 17, 2016 at 7:04 PM #39
    chinese_spy

    chinese_spy

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    29
    Mobo:
    Asrock Z77-itx, Zotac H77-itx, Gigabyte GA-Z170MX G5, Gigabyte GA-B85N, Asrock Fatal1ty X99M Killer
    CPU:
    i7 3770, i7 2700K, i7 6700K, i7 6800K, i3 4350T
    Graphics:
    Intel HD4000, Nvidia GTX 960, 970, 980
    Mac:
    Mac mini
    Classic Mac:
    iMac
    You can create it manually. Next step is to put all kexts from archive i've sent into 10.12 folder.
    If you have successfully installed Nvidia web drivers, just run Kext Utility to fix kernel cache.
     
  10. graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 17, 2016 at 8:01 PM #40
    graphicstation

    graphicstation

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    160
    Mobo:
    GA-Z170MX-Gaming 5
    CPU:
    Intel Core I7-6700 FC-LGA14C 3.40 GHz 8 M Processor Cache 4
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5, 4GB
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Thanks, where do I get AppleHDADisabler.kext and VoodooHDA.kext? I looked under resources but didn't see them listed.

    EDIT: I've managed to fix both my graphics card and HDMI audio by changing my system profile from 17,1 to 14,2 for whatever reason that works, don't know what I'm loosing my not utilizing the 17,1 profile which is really for my Skylake processor.
     
    Last edited: Oct 17, 2016

Share This Page