Contribute
Register

Fuzzy screen on boot with HD4600

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 24, 2013
Messages
97
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-UD3H LGA 1150
CPU
i7 4770k
Graphics
HD 4600
Mac
  1. Mac Pro
just did a little bit of research. Seems that the ud3h only supports dvi-d. and im assuming you want the dual link because it has more throughput.
 
Joined
Dec 7, 2012
Messages
46
Motherboard
Mavericks 10.9.5 Yosemite 10.10 Windows 7
CPU
i7 4770K
Graphics
HD4600
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
nothin worked for me too :/
the only thing i didnt try is the DVI-D connection but my monitor has only HDMI input so im guessin i need to try DVI>HDMI dual link or not hmmm :?::?::?:
 
Joined
Dec 7, 2012
Messages
46
Motherboard
Mavericks 10.9.5 Yosemite 10.10 Windows 7
CPU
i7 4770K
Graphics
HD4600
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
SOLVED IT

<key>IGPlatformID</key>
<string>0C260000</string

i added this :)

if that doesnt work for u just play around with different values (make sure u search tonymacx site for IGPlatformID values that goes with the hd4600 :)
 
Joined
Sep 6, 2011
Messages
311
Motherboard
GIGABYTE GA-Z87X-UD4H
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 and GTX 760
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
VTSIM,

Thanks so much for the great tip on how to get rid of the static screen when booting up my hackintosh. I have been trying to fix this problem for so long and luckily came across your great advice. I entered <key>IGPlatformID</key>
<string>0C260000</string
into my .org.chamelon.boot.plist and it totally fixed the issue. Why does adding this string fix the issue, what is the reasoning behind this. Thanks
 
Joined
Sep 6, 2011
Messages
311
Motherboard
GIGABYTE GA-Z87X-UD4H
CPU
i7-4770K
Graphics
HD4600 and GTX 760
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
There is one problem as a result of this new command! MY sound does not work. Any ideas how to fix this. Thanks
 
Joined
Aug 14, 2011
Messages
44
Motherboard
ASRock 1155 P67 Fatal1ty Professional
CPU
Intel i7 i2600k
Graphics
Dual EVGA GTX 660's
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I too have this multicolored snow issue at startup on one of my three monitors. It's not a horrible problem because i can just power cycle the monitor and it goes away. There's no flickering or anything, just the static snow problem at startup. And all my monitors are hooked up via DVI.
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,094
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
I too have this multicolored snow issue at startup on one of my three monitors. It's not a horrible problem because i can just power cycle the monitor and it goes away. There's no flickering or anything, just the static snow problem at startup. And all my monitors are hooked up via DVI.

Have you tried patching the AppleIntelframeBufferAzul.kext? This is part of toleda's guide for Haswell HDMI audio. I found that this solves the snow on startup. Credit to toleda #388
 
Joined
Aug 14, 2011
Messages
44
Motherboard
ASRock 1155 P67 Fatal1ty Professional
CPU
Intel i7 i2600k
Graphics
Dual EVGA GTX 660's
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Have you tried patching the AppleIntelframeBufferAzul.kext? This is part of toleda's guide for Haswell HDMI audio. I found that this solves the snow on startup. Credit to toleda #388

Well im not using and HDMI connector or HDMI audio and i dont have a haswell processor.
 
Joined
Jun 12, 2014
Messages
72
Motherboard
Gigabyte H87
CPU
i5 4690K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
VTSIM,

Thanks so much for the great tip on how to get rid of the static screen when booting up my hackintosh. I have been trying to fix this problem for so long and luckily came across your great advice. I entered <key>IGPlatformID</key>
<string>0C260000</string
into my .org.chamelon.boot.plist and it totally fixed the issue. Why does adding this string fix the issue, what is the reasoning behind this. Thanks


I had the same problem with my Machine and the above method worked great, no more fuzz

Thanks :D
 
Joined
Mar 17, 2013
Messages
20
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
GTX 660
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hi GinoTheCop!

I have same problem, fuzzy screen on boot with HD4600.

How can i install "14.2 sysdefs with Multibeast"?
I'm beginner. I bought my computer components yesterday.

My config:

Gigabyte Z87M-D3H
Intel i5-4690 (HD 4600)
Seagete ST31000524AS 1 TB HDD
Monitor: LG M2550D (using HDMI port)
I don't have any graphics card. I use Intel HD Ggraphics 4600.

Thanks in advance!
R.
 
Status
Not open for further replies.
Top