Contribute
Register

<< Solved >> Fresh install Mojave on Gigabyte Z390 UD freez on boot for install

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 14, 2014
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390UD
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. iOS
Hello

after boot on my usb drive (UEFI mode) the process start and freeze after few minutes, same problem with 2 differents key (16 and 36 Go)
- I have load the optimised settings and disable VT, secure boot etc..

386019


386020


386027


386028
 
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,978
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Boot in verbose mode and post a picture of the screen when it stops.

Are you aware that there are no Mojave drivers for your GTX 1050 ?
 
Joined
Jul 14, 2014
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390UD
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. iOS
Yes I have a radeon too... ;-)
 
Joined
Jan 1, 2019
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390-UD
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same motherboard. It is hard to find others who do. I used this guide here. Ignore his thunderbolt, ethernet, sound and USB settings. It went well for me, but then I realized the USB was not functioning properly with his settings.

We have different sound, USB and no thunderbolt on the Gigabyte UD.


Also use a USB 2.0 flash drive. It still can be finicky so switch ports if needed. Sadly it doesn't have USB 2.0 (or I need a cord). People sometimes have problems with USB 3.0 (it seems). I did.
 
Joined
Jul 14, 2014
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390UD
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Guys you 're right, installation solved with an usb 2.0 port and the must dificult was to find a hub...
thanks for your help
 
Joined
Jul 14, 2014
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390UD
CPU
i3-8100
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
  1. iOS
For me working wihout nothing on post install have you try ?
 
Joined
Jan 1, 2019
Messages
16
Motherboard
Gigabyte Z390-UD
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, Guys. How do you get ethernet working on Z390 UD? Just insalled High Sierra, USB-working, sleeps, restarts, audio ok, but no any networking devices. RealtekRTL8111 v2.2.2 kext from MultiBeast 10.4.0


It worked right away for me when I installed the Realtek kext from Multibeast.
 
Status
Not open for further replies.
Top