Contribute
Register

Forum slow, rendering blank pages and redirecting to front page on post edits

Joined
Jul 24, 2015
Messages
2,332
Motherboard
MSI H81i
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
I was also concerned with the GTMetrix tests s they run from a completely different location altogether as my browser. Very strange.
All seems 'normal' to me. Don't think the recommended optimisations in that test you ran would make any difference to your personal experience.

Screen Shot 2017-10-30 at 07.32.31.png
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
199
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3960
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
@tonymacx86 Here's a screen recording of the user experience. This was done on Safari but the very same behavior exists on Chrome and Firefox but I do not have time do screen recording of them all. The site actually performs even worse in Chrome rendering blank pages more frequently than Safari.


Here's a site of mine that gets between 1 > 2 million hits a month and is a Google Adsense premium site meaning I am allowed to use all possible Adsense units that normal Adsense users are not allowed to use. So this means maximum ad slots, matched content ads, mobiles ads, mobile pop overs and mobile pop unders. Look at the difference in the loading time and amount of requests.

Screen Shot 2017-10-30 at 9.55.01 AM.png
 
Joined
Jan 9, 2011
Messages
199
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3960
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
@vulgo @tonymacx86 please understand I am trying to help you guys.

From a user perspective the site is just unusable right now. My last post with a screengrab video posted to youtube showing these behaviors was held for moderation, I trust you will please view the video to see how the real user experience and once you have seen it I am happy to delete the video from youtube.

I've been on this for many years but right now it is totally unusable to me. I cannot spend 30+ minutes trying to do one post or even a reply to someone.
 

ModBot

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 9, 2011
Messages
1,497
Motherboard
01010
CPU
10101
Graphics
01010
You are the only user experiencing this issue so it must be something in your equipment, configuration or your internet connection.
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,255
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING - 1601 - UEFI
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
iOS
Joined
Jan 9, 2011
Messages
199
Motherboard
Asus Sabertooth X79
CPU
i7-3960
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
@MacMan thanks I tried that, here are the results.

traceroute -I www.tonymacx86.com
traceroute to tonymacx86.com (209.50.248.249), 64 hops max, 72 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 0.696 ms 0.394 ms 0.388 ms
2 * * *
3 ns2.skywire.co.za (154.73.159.253) 11.923 ms 15.192 ms 10.271 ms
4 154.73.159.250 (154.73.159.250) 17.150 ms 8.349 ms 8.676 ms
5 41.85.27.65 (41.85.27.65) 11.758 ms 12.856 ms 17.732 ms
6 jhb-ter-cor-r2-lt-0-2-0.frogfoot.net (41.85.0.207) 14.089 ms 16.282 ms 11.484 ms
7 jhb-ter-br-r2-lt-0-0-0.frogfoot.net (41.85.0.200) 7.016 ms 11.732 ms 7.229 ms
8 196.22.232.33 (196.22.232.33) 26.750 ms 31.812 ms 25.282 ms
9 41.193.119.101 (41.193.119.101) 30.588 ms 34.840 ms 30.504 ms
10 41.193.119.1 (41.193.119.1) 195.675 ms 183.331 ms 184.356 ms
11 ldn-b5-link.telia.net (213.248.86.21) 185.280 ms 189.454 ms 179.769 ms
12 ldn-bb2-link.telia.net (62.115.138.154) 181.419 ms 181.858 ms 182.930 ms
13 ash-bb4-link.telia.net (213.248.65.98) 254.380 ms
ash-bb4-link.telia.net (62.115.116.66) 248.799 ms
prs-bb4-link.telia.net (62.115.114.229) 184.014 ms
14 ash-bb4-link.telia.net (62.115.136.201) 265.887 ms 255.562 ms
ash-b1-link.telia.net (213.155.136.39) 256.959 ms
15 giglinx-ic-308514-ash-b1.c.telia.net (62.115.40.218) 256.622 ms
ash-b1-link.telia.net (213.155.136.39) 251.144 ms
giglinx-ic-308514-ash-b1.c.telia.net (62.115.40.218) 262.960 ms
16 209.50.254.29 (209.50.254.29) 259.542 ms
giglinx-ic-308514-ash-b1.c.telia.net (62.115.40.218) 252.361 ms
209.50.254.29 (209.50.254.29) 255.861 ms
17 209.50.254.29 (209.50.254.29) 265.241 ms
209.50.254.33 (209.50.254.33) 257.165 ms 315.190 ms
18 sc-sdv3409.servint.net (216.22.28.176) 262.748 ms 256.786 ms 257.302 ms
19 server1.tonymacx86.com (209.50.248.249) 263.423 ms 262.147 ms 253.403 ms

And to google.com

traceroute -I www.google.com
traceroute to www.google.com (216.58.223.36), 64 hops max, 72 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 0.712 ms 0.400 ms 0.376 ms
2 * * *
3 ns2.skywire.co.za (154.73.159.253) 8.838 ms 10.938 ms 7.083 ms
4 154.73.159.250 (154.73.159.250) 7.754 ms 11.261 ms 9.766 ms
5 41.85.27.65 (41.85.27.65) 8.697 ms 8.018 ms 10.953 ms
6 jhb-ter-cor-r2-lt-0-2-0.frogfoot.net (41.85.0.207) 7.812 ms 7.803 ms 12.079 ms
7 jhb-ter-br-r2-lt-0-0-0.frogfoot.net (41.85.0.200) 6.798 ms 10.007 ms 9.570 ms
8 196.22.232.33 (196.22.232.33) 25.129 ms 25.392 ms 29.748 ms
9 41.193.119.85 (41.193.119.85) 27.403 ms 29.541 ms 25.669 ms
10 41.193.119.46 (41.193.119.46) 31.850 ms 25.719 ms 25.497 ms
11 72.14.220.136 (72.14.220.136) 11.081 ms 13.673 ms 9.282 ms
12 72.14.239.129 (72.14.239.129) 9.404 ms 8.496 ms 10.570 ms
13 jnb01s08-in-f4.1e100.net (216.58.223.36) 7.743 ms 14.335 ms 8.010 ms
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
20,299
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
For comparison, in the UK I get :

19 sc-sdv3409.servint.net (216.22.28.176) 121.425 ms
server1.tonymacx86.com (209.50.248.249) 141.255 ms 115.690 ms

and for Google

15 ham02s15-in-f196.1e100.net (216.58.213.196) 34.106 ms 39.088 ms 35.418 ms
 
Top