Fixing HDMI Audio with GTX 1050

Discussion in 'HDMI Audio' started by cervinakuymc, Sep 23, 2017.

  1. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 24, 2017 at 7:34 PM #11
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Yes.
     
  2. cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Sep 25, 2017 at 11:42 PM #12
    cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    @toleda

    So if I read the directions correctly, I turned on debug mode for the command, and this was the output:

    Code (Text):
    Last login: Mon Sep 25 15:40:02 on ttys000
    iMac:~ mich$ /Users/mich/Downloads/audio_cloverHDMI-120_v1.0d.command ; exit;
    Agreement
    The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute
    the patch, any or all of the files for any reason without permission.
    The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.
    File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d
    TestDrive Mode
    HDMI audio codec(s)
    Nvidia:   0x10de0080
    Integrated Graphics is not installed/enabled
    Install AMD/Nvidia HDMI audio (y/n): y
    Nvidia discrete graphics card 10de1c81 found on PEG0@1/GFX0@0
    Nvidia HDMI audio is enabled
    To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
    logout
    Saving session...
    ...copying shared history...
    ...saving history...truncating history files...
    ...completed.


    [Process completed]
     
  3. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 26, 2017 at 4:26 AM #13
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Test Drive mode
    Nothing happened because Nvidia HDMI audio is enabled. Previous attempts removed?
    See Post #1/Problem Reporting; attach all requested files
     
  4. cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Sep 27, 2017 at 2:13 AM #14
    cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Where would I navigate to remove the previous attempts, and what would the file names be?

    Here is the requested information:
    1. No audio from ASUS Monitor through HDMI from GPU, but Internal Speakers, Line Out, & Digital Out appear in settings.
    2. Running and using macOS Sierra 10.12.6, ASRock H110M-HDS, Intel Pentium G4560, Gigabyte GTX 1050.
    3. Command output (see below.)
    4. Not sure where to find IORegistryExplorer.
    5. Display settings under System Preferences are attached.
    6. AppleHDA.kext is already installed. My copy is attached.
    7. Unsure about what exactly it wants me to do.
    8. Unsure about what exactly it wants me to do as well.

    Hopefully I shared enough information, if not, please let me know.
    Code (Text):
    iMac:~ mich$ /Users/mich/Downloads/audio_cloverHDMI-120_v1.0d.command ; exit;


    Agreement

    The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute

    the patch, any or all of the files for any reason without permission.

    The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.


    File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d

    Release Mode

    EFI partition is mounted

    No HDMI audio codec(s) detected, continue (y/n): y

    HDMI audio codec(s)

    Integrated Graphics is not installed/enabled

    Install AMD/Nvidia HDMI audio (y/n): y

    Nvidia discrete graphics card 10de1c81 found on PEG0@1/PEGP@0

    Nvidia HDMI audio is not enabled

    Install Nvidia HDMI audio ssdt (y/n): y

    Download SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0 ...

    Password:

    % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current

    Dload Upload Total Spent Left Speed

    100 44888 100 44888 0 0 203k 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 204k

    /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/ACPI/patched/SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0.aml installed



    Install finished, restart required.

    To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

    logout

    Saving session...

    ...copying shared history...

    ...saving history...truncating history files...

    ...completed.



    [Process completed]
     
     

    Attached Files:

  5. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 27, 2017 at 3:06 AM #15
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Not helpful.
    See HDMI Audio AppleHDA/Post #1/Problem Reporting; post to thread linked with requested files attached.
    Copy of IORegistryExplorer/IOJones (Tools 3., either)
     
  6. cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Sep 28, 2017 at 1:31 AM #16
    cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Alright, I believe I have the correct information now, thanks for the pointers.

    Problem: No audio from ASUS Monitor through HDMI from GPU, but Internal Speakers, Digital & Line Out are in settings
    PC Parts Used: Intel Pentium G4560 CPU, ASRock H110M-HDS Motherboard, Gigabyte GTX 1050 Graphics
    Procedure File Used: audio_cloverHDMI-120_v1.0d, output shown below
    Copy of IORegistryExplorer: Exported file attached below
    Display Screenshots: Screenshot attached below
    Apple HDA: Attached below
    Clover Files: Attached below

    DCPI Screenshot: When I went to the download, it said malware was detected.

    If I missed anything, please do not hesitate to let me know.


    --- Command Output:

    iMac:~ mich$ /Users/mich/Downloads/audio_cloverHDMI-120_v1.0d.command ; exit;


    Agreement

    The audio_cloverHDMI script is for personal use only. Do not distribute

    the patch, any or all of the files for any reason without permission.

    The audio_cloverHDMI script is provided as is and without any warranty.


    File: audio_cloverHDMI-120.command_v1.0d

    Release Mode

    EFI partition is mounted

    No HDMI audio codec(s) detected, continue (y/n): y

    HDMI audio codec(s)

    Integrated Graphics is not installed/enabled

    Install AMD/Nvidia HDMI audio (y/n): y

    Nvidia discrete graphics card 10de1c81 found on PEG0@1/PEGP@0

    Nvidia HDMI audio is not enabled

    Install Nvidia HDMI audio ssdt (y/n): y

    Download SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0 ...

    Password:

    % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current

    Dload Upload Total Spent Left Speed

    100 44888 100 44888 0 0 203k 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 204k

    /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/ACPI/patched/SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0.aml installed



    Install finished, restart required.

    To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...

    logout

    Saving session...

    ...copying shared history...

    ...saving history...truncating history files...

    ...completed.



    [Process completed]
     

    Attached Files:

  7. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 1:39 AM #17
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Everything is correct, except the Nvidia driver.
    Workround: see HDMI Audio AppleHDA/Post #1/Requirements/Graphics/Nvidia
     
  8. cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Sep 28, 2017 at 3:27 AM #18
    cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    If this is what you are referring to, where exactly can I find the correct Nvidia web drivers? Thus far into my build I was sure I had the correct install, after I had managed to get the graphical and display glitches fixed.

    As for the last option, how would I hot plug it? Would this be at the login screen right after a boot, or at the screen immediately after I successfully log into a user account?

    Thanks again.
     
  9. toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 28, 2017 at 3:06 PM #19
    toleda

    toleda Moderator

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    20,628
    Mobo:
    Asus Maximus VII Impact
    CPU:
    Core i7-4770K
    Graphics:
    HD7750 + HD4600
    Mac:
    iMac, MacBook Pro, Mac mini
    Classic Mac:
    512K, LC, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    At the Desktop.
     
  10. cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Sep 29, 2017 at 11:40 PM #20
    cervinakuymc

    cervinakuymc

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    30
    CPU:
    Intel Pentium G4560 Kaby Lake
    Graphics:
    Gigabyte GTX 1050 TI
    Mac:
    MacBook Air, Mac mini
    Alright, so once I was logged into my account, I disconnected the HDMI cord, and waited a few seconds, before reconnecting. This doesn't seem to have fixed my issue, but then again I may have done it incorrectly. Any suggestions?
     
    Last edited: Oct 1, 2017

Share This Page