Contribute
Register

Fix Sleep on Sierra

Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,960
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Nothing has changed. Do you thing I should set my system definition to 13,1 since my cpu is a Ivy Bridge CPU? I've uploaded an updated ioreg as well. Thanks!
Ioreg looks fine. Although not quite sure on why your using GenericUSBXHCI it isn't needed as your motherboard has Intel USB 2 & 3. Changing SMBIOS will not make much difference.
 
Joined
Dec 26, 2012
Messages
35
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i7 3770k
Graphics
GTX970
Mobile Phone
iOS
I deleted the GenericUSBXHCI from /L/E folder, rebooted and still won't sleep. I have it as you gave it to me with Darkwake=8 but I've tried it with Darkwake=no, =1, =2, =3, =4, =8, =10. Still no success. I'm about to give up on this sleep thing before it drives me crazy.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,960
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
I deleted the GenericUSBXHCI from /L/E folder, rebooted and still won't sleep. I have it as you gave it to me with Darkwake=8 but I've tried it with Darkwake=no, =1, =2, =3, =4, =8, =10. Still no success. I'm about to give up on this sleep thing before it drives me crazy.
Id recommend to look in the Logs in Console.
 
Joined
Dec 26, 2012
Messages
35
Motherboard
GA-B75M-D3H
CPU
i7 3770k
Graphics
GTX970
Mobile Phone
iOS
Id recommend to look in the Logs in Console.
Since I have no clue what I'd be looking for, I have attached the log. Also, I had to place genericUSB back in /l/e because without it my USB 3.0 stopped working.
 

Attachments

Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,960
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
Since I have no clue what I'd be looking for, I have attached the log. Also, I had to place genericUSB back in /l/e because without it my USB 3.0 stopped working.
From looking at the log. Sleep problem looks like to be a disk issue. USB 3 probably isn't working due to BIOS settings.

Code:
Jan 28 12:50:14 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 28 12:54:43 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 28 12:57:48 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 28 13:03:28 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 30 00:43:46 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 30 00:53:27 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 31 13:27:15 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
Jan 31 13:29:52 Lerimers-iMac-2017 logd[55]: Flushing contents to disk due to sleep event
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,960
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
I only have 2 Drives Both of which are SATA drives. The main one is a 512GB SSD and a 1TB HDD. I will look into my BIOS and see what I can find in regards to my USB setup.
xHCI is one that needs to be checked also XHCI Hand-off & EHCI Hand off. Recommend changing xHCI to enabled and XHCI, EHCI to enabled but test without GenericUSBXHCI.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,960
Motherboard
GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
MacBook, Mac mini
Mobile Phone
Android
XHCI Hand-off & EHCI Hand off were enable, but xHCI was set to auto. I also enabled it and now my USB's work without the GENERICUSB.KEXT. Sleep however is still not working.
I think it could be a Disk issue with Sleep thats what the logs are saying. Im out of ideas maybe try on a test drive.
 
I

interferenc

Guest
Hi,

I bought a GTX960 for the sole reason to have working sleep for my skylake build (as HD530 is a hopeless case).

I installed the card and all the applicable patches from here:
https://github.com/VoiletDragon/Series-100-Patches

I installed the SSDT-LPC.aml as well.

Still, when I try to sleep, my computer reboots. I believe there are two issues:
First, it wakes up immediatly:
Drivers Failure panic during wake due to XHC(XHC),RP07(AirPort_Brcm4360),RP09(HackrNVMeController),GLAN(IntelMausi):

Then, it crashes:
panic(cpu 2 caller 0xffffff7f9626327e): NVRM[0/1:0:0]: Read Error 0x00070000:
...
Kernel Extensions in backtrace:
com.nvidia.web.NVDAResmanWeb(10.1.5)

I tried the usual darkwake boot args, I also disabled wake on lan, but still no luck.

Attached is my ioreg. Thanks for any help.
 

Attachments

Top