Contribute
Register

Fix for OpenCL crash with GK110B based cards

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 5, 2011
Messages
175
Motherboard
Gigabyte GA-Z77M-D3H
CPU
i7-3770
Graphics
GTX 780
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi MacAndor.. os x 10.9.3 stable just got released :) could you kindly release the hex string for that man :) damn apple has not fix the damn opencl bug yet again.. dont get why they are doing so.. instead of focusing their damn power to make mavericks stable and great they instead going to release yet another ****y os x (10.10) that would look like ios 7 woow soon im going back to windows and the hell of virus and malware what a shame.. :(

Hi,

I will do the patch as soon as I have time (about tomorrow night), thanx for the notification. :)
 
Joined
Aug 18, 2012
Messages
12
Motherboard
GIGABYTE GA-Z97N-WIFI
CPU
Intel Core i7 4790K 4 GHz
Graphics
AMD SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 480 8GB 100406NT+8GOCL OC PCIe Graphics Card
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the great work. I just installed Maverick 10.9.3 and I saw that nvidia released a new web driver: NVIDIA Releases Alternate Graphics Drivers for 10.9.3 (334.01.01f01)

http://www.tonymacx86.com/graphics/...e-graphics-drivers-10-9-3-334-01-01f01-6.html

So, I gave it a try and worked great!!. OpenCl is working. I tested on preview, works as well then, I tested with OpenCL OceanWave. Here are the results:
Screen Shot 2014-05-21 at 11.11.50 AM.png

Before I did was use Lyn as a default image viewer instead preview.
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
154
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7 3770K 3.5 GHz
Graphics
NVIDIA GTX 760 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
The updated NVIDIA Web Drivers fixes it for me also.

@ninja_squirrel Do you have issues with HDCP? I noticed we have the same CPU and similar cards. Just curious.
 
Joined
Aug 10, 2013
Messages
29
Motherboard
GA-Z87M-D3H
CPU
Intel Core i5 4760K
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 2048MB
Mac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Today I installed 10.9.3 and the alternate Graphics Drivers by NVIDIA. Everything works fine for me and I don't need to fix OpelCL anymore. Thanks for the suggestion! My card is a GTX 760 from MSI.
Regards, m4rkus95 :thumbup:

EDIT: It seems like, that I have problems with HDCP, too! :problem:
 
Joined
Aug 18, 2012
Messages
12
Motherboard
GIGABYTE GA-Z97N-WIFI
CPU
Intel Core i7 4790K 4 GHz
Graphics
AMD SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 480 8GB 100406NT+8GOCL OC PCIe Graphics Card
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I haven't had chance to test it. I don't have a dvd or blue ray drive. I haven't purchase any movies from iTunes. I have an Apple display 27" with a mini display port connected to the NVIDIA GTX 780 display port through a mini display to display port adapter. It seems this monitor is HDCP compliant since it uses mini display port. When I connect the monitor directly to the thunderbolt port works with some problems.
I cannot connect the monitor to the motherboard because I don't have the DVI to Mini DisplayPort Converter. Eventually I would like to have the intel GPU working with the NVIDIA GTX 780 GPU together.
How did set up your system?
What kid of issues do you have with HDCP?
 
Joined
Jan 22, 2014
Messages
373
Motherboard
Gigabyte GA-Z87N-WIFI
CPU
i7-4770
Graphics
MSI GTX 760 ITX
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
  4. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
So, I gave it a try and worked great!!. OpenCl is working. I tested on preview, works as well then, I tested with OpenCL OceanWave. Here are the results:
View attachment 93508

Just a note... unless you use the Quartz Debug application to set "BeamSync=Disable" you will get really low scores with that app.
 
Joined
Apr 5, 2010
Messages
47
Motherboard
ASUS P8Z68-V 3603 BIOS
CPU
i7-2600K
Graphics
EVGA GTX680 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey...quick question...I've followed your guide to the letter---but when I go to codesign the OpenCL files, the system hangs---not a total lockup, just things like activity monitor wont run (icons bounce in the dock, but app wont load), and it seems to be taking forever to finish the codesign---how long should it be taking to codesign the opencl file?
 
Joined
Apr 5, 2010
Messages
47
Motherboard
ASUS P8Z68-V 3603 BIOS
CPU
i7-2600K
Graphics
EVGA GTX680 2GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
NM....I had turned off the CSConfigDotMac agent in Lingon. Works great---thanks!
 
Joined
Apr 12, 2011
Messages
58
Motherboard
Sabertoth x79
CPU
i7 3930k 3.2ghz
Graphics
GTX 680 Zotac 4gb
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Im not happy with latest 10.9.4 update because it dose not fix the pm problem with my gtx 680 so i have to install nvididas latest WebDriver-334.01.01f01 and that driver get my GPU from 36c to 42c at ideal in 10.9.3 so that is another problem there..

I think i going to stick with your opencl fix man.. could you pls post a the right string for 10.9.4 or is there no changes for opencl and same string works like in 10.9.3... thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top