Contribute
Register

[Fix] 10.12/10.13 Nvidia 2/3/4/5/6/7/9/10xx Series Black Screen

Joined
Mar 16, 2017
Messages
31
Motherboard
Asus H61M-CS
CPU
i7
Graphics
710 gt
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I am running Mac OS Sierra 10.12.6 I'm getting flickering screen on the display I install the correct Nvidia web driver but no use my system definition iMac 14;2 zotac GT 710 graphic card 2GB asus h61m cs motherboard i7 Processor 16GB DDR3 Corsair Vengeance Ram what to do any?
 
Joined
Jun 4, 2017
Messages
4
Motherboard
MacBook Pro
CPU
Intel Core i7
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 770
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. iOS
The problem can be solved by changing the screen update frequency or it is possible to reset the Pram with the commands:
Or with commands to be used with care to reset Pram (from the terminal) with administrative privileges:
sudo nvram -c
or the command:
sudo nvram -d efi-boot-device-data
to eliminate any parameters that could give problems
If necessary try to connect the monitor to another output of the board and eventually to connect another monitor, checking if the problem disappears automatically or decreases
 
Joined
Sep 4, 2017
Messages
12
Motherboard
GA-Z270X-Ultra Gaming
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1050 Ti
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
The problem can be solved by changing the screen update frequency or it is possible to reset the Pram with the commands:
Or with commands to be used with care to reset Pram (from the terminal) with administrative privileges:
sudo nvram -c
or the command:
sudo nvram -d efi-boot-device-data
to eliminate any parameters that could give problems
If necessary try to connect the monitor to another output of the board and eventually to connect another monitor, checking if the problem disappears automatically or decreases
I tried this but it didn't work and I can't boot at all anymore :crazy:, how can I revert these commands please ?
 
Joined
Jun 7, 2013
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello, I have different black screen issues. I installed high Sierra 10.13.6 and I have changed and tried different SIMBIOS too which you gave at first.

I couldn't install web driver because of version (17G66), and after update I can install web driver but after these steps my screen goes black and I have status bar.

My system is:
Intel Xeon E5440 @ 2.83GHz, 8,00GB Dual-Channel DDR3, ASUSTeK Computer INC. P5G41C-M LX (LGA775), 2047MB NVIDIA GTX 960 2 GB, NVIDIA High Definition Audio, Realtek PCIe GBE Ailesi Denetleyici

These are what I tried: updated the system, then install web driver which is for my updated system, goes black screen. Then tried nv_disable=1 but goes black screen.

Here are pics:

20190507_003404.jpg


20190506_232919.jpg


And these Pics taken after I started the system by - x

20190507_214312.jpg


20190506_230058.jpg


Edit: I use hdmi cable for output
 
Last edited:
Top