Contribute
Register

Solved > First build - thunderbolt 3 distorting sound - uad apollo twin II

Joined
Jun 18, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello
I'm totally new to hackintosh and did my first build. I'm on Mojave 10.14.5.
I'm running into thunderbolt audio distortion issues on my apollo twin mkII.
Internal Soundcard is working fine, as well the optical output.
Also the hackintosh doesn't like it when I switch from 96 kHz to 44.1 kHz on the uad console.
If there's already a solution I didn't found it so far, thanks for give me a hand.
If there's any more information of my coffee lake build you need for helping, let me know.
Thanks in advance.
Cheers, Micha
 
Last edited:
Joined
Jun 18, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
After doin more research I found that it's UAD Apollo related. When changing the sample rate in the DAW there may occour distortion, the solution is to select another output device in the DAW and switch back to the UAD Soundcard, distortion gone.
 
Joined
Sep 19, 2015
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z97x-sli
CPU
Intel i7 4790k
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 960 4GB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello
I'm totally new to hackintosh and did my first build. I'm on Mojave 10.14.5.
I'm running into thunderbolt audio distortion issues on my apollo twin mkII.
Internal Soundcard is working fine, as well the optical output.
Also the hackintosh doesn't like it when I switch from 96 kHz to 44.1 kHz on the uad console.
If there's already a solution I didn't found it so far, thanks for give me a hand.
If there's any more information of my coffee lake build you need for helping, let me know.
Thanks in advance.
Cheers, Micha
Hello,
I saw your post and your hackintosh system. I'm interested to purchase a uad interface and i'm searching to build a new hackintosh. My question is if everything is ok with thunderbolt, i'm a little behind on that topic and i knew many users who had problems in the past years. Can you inform what was your experience so far ?
Thank you :)
 
Joined
Sep 24, 2019
Messages
6
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Im still very interest if the Z390 M matx board works with the GC titan ridge to support thunderbolt with 20gb/s. Just in case anyone tried that
 
Joined
Jun 18, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
I saw your post and your hackintosh system. I'm interested to purchase a uad interface and i'm searching to build a new hackintosh. My question is if everything is ok with thunderbolt, i'm a little behind on that topic and i knew many users who had problems in the past years. Can you inform what was your experience so far ?
Thank you :)

I'm working with apollo silver face, apollo twin and satellite, all is working good so far. The only thing is the hot plug is not working. I have to power up all thunderbolt devices then the computer.
 
Joined
Sep 19, 2015
Messages
21
Motherboard
Gigabyte Z97x-sli
CPU
Intel i7 4790k
Graphics
Gigabyte GeForce GTX 960 4GB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'm working with apollo silver face, apollo twin and satellite, all is working good so far. The only thing is the hot plug is not working. I have to power up all thunderbolt devices then the computer.
That's awesome, if the cards work flawlessly then the hot plug its the least thing that doesn't "work"
One more thing which vega do you have? i mean which brand.
Thank you :)
 
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
@mishumix hey there, I have the same board as you and cannot seem to get my Apollo working in Mojave 14.6. It connects but doesn’t make any audio. Would you mind sharing your EFI so I could take a look at it?
 
Joined
Jun 18, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9 9900K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here it is. It's also about the version of the bios and it's configuration. Could be that thunderbolt hot plug is not working properly on your system. Check out if it works to turn on your tb devices before starting up the computer. cheers
 

Attachments

  • EFI.zip
    17.3 MB · Views: 62
Joined
Mar 22, 2020
Messages
48
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9700K
Graphics
RX Vega 56
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Here it is. It's also about the version of the bios and it's configuration. Could be that thunderbolt hot plug is not working properly on your system. Check out if it works to turn on your tb devices before starting up the computer. cheers
Awesome! Thanks so much!
 
Joined
May 3, 2020
Messages
16
Motherboard
GIGABYTE AORUS PRO WIFI Z390
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I'm about to buy an apollo twin x4 with a titan ridge pcie to connect it to my MB aorus pro wifi z390 ... Any suggestion
 
Top