Contribute
Register

First Boot Post Install Stuck At "GPU Hardware VM"

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 18, 2014
Messages
4
Motherboard
Gigabyte GA-Z87-HD3
CPU
i5 4670k
Graphics
Nvidia GTX 760
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey all,

I'm having some Mavericks Desktop installation issues. Let me start with my build:
CPU: Intel 4670K
Mobo: Gigabyte GA-Z87-HD3
GPU: AMD R9 280

I followed the unibeast installation guide with the following changed settings in my BIOS:
xhci mode = auto
xhci handoff = disabled
init display first = pcie
internal graphics = disabled

I can get into the installer and install Mavericks just fine, but I get stuck on my first boot up. The last line is:
**gpu hardware vm is enabled (multispace: enabled, page table updates with DMA: enabled)
I tried booting with -v and maxmem=4096 and dart=0. Still no luck.

I was able to boot into safe mode with -x and complete the new Mac registration, but still can't boot up without -x. My monitor is 2560x1600, so I'd like very much to display the full resolution, not something like 1024x768 low res.

Anyone have any ideas? Thanks!

EDIT: Used -x to boot into safe mode, complete new Mac registration. Now upon reboot (even with -x), I get a kernel panic that mentions "a free zone element has been modified" in it. I can post a screenshot, if necessary.
 
Joined
Jun 26, 2014
Messages
7
Motherboard
Custom Build
CPU
4670k
Graphics
Radeon HD 7990
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi you are not alone with this problem I have some of the same specs as you apart from the graphics card which is a 7970 but I believe from research that the r9 280 is just a rebrand of my 7970 and my motherboard which is a gigabyte z87x d3h.

can anybody notify me if there is an update

Thanks
 
Joined
Jul 29, 2014
Messages
4
Motherboard
Gigabyte sniper G1 B5 rev1(B85 chipset) with 512GB crucial MX100
CPU
i3-4150
Graphics
HD7950 from saphire
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have the same problem too, anyone a idea?
 
Joined
Feb 10, 2014
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am having the same issue. I built a hackintosh for my friend and after he accidentally did one of the apple updates and now he can't get it to boot. It was stuck at "missing bluetooth controller transport!" so I had him do the fix for it posted here which I had seen posted in various other places. Now it is stuck at what OP has posted. Can any one respond to this (slightly outdated) topic?
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
1
Motherboard
osx10.7
CPU
i2500k
Graphics
gfx550ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I too am having the same problem with a Radeon 7950.
 
Joined
Nov 8, 2015
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Same issues here:

Gigabyte X99 board
Gigabyte R9 380X

We have a GTX 730 we're using to test everything else and that card works fine.
 
Status
Not open for further replies.
Top