Contribute
Register

Firewire 400 problem and Gigabyte Z68 XP-UD3

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 16, 2011
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello
My new hackintosh :
Gigabyte Z68 XP-UD3
intel I7 2600K
8go ram 1333 ddr3 Corsair
ocz 600W modXstreamPro
Sapphire Ati Radeon HD 5770 flex 2Xdvi-hdmi-display port
Ssd 60go Corsair force sata3
Pioneer dvr-219

Everything is ok, thanks you Tony !!
But Firewire 400 is not recognize, can you help me.
Need to us specific Multibeast option or Dsdt ?
Thanks.
Best regards
 
Joined
Aug 16, 2011
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Somebody have a Firewire 400 working on Gigabyte motherboard ?
Thanks.
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,501
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Re: Firewire 400 problem and Gigabyte Z68 XP-UD3

powertouch said:
Hello
My new hackintosh :
Gigabyte Z68XP-UD3
intel I7 2600K
8go ram 1333 ddr3 Corsair
ocz 600W modXstreamPro
Sapphire Ati Radeon HD 5770 flex 2Xdvi-hdmi-display port
Ssd 60go Corsair force sata3
Pioneer dvr-219

Everything is ok, thanks you Tony !!
But Firewire 400 is not recognize, can you help me.
Need to us specific Multibeast option or Dsdt ?
Thanks.
Best regards

Your motherboard uses a VIA chip for the Firewire ports, which may be why you have problems with it.

My old EP45-UD3L does not have Firewire onboard, so I have installed a PCIe x1 Firewire card which uses a Texas Instruments chip, and it works fine. I also tested another PCIe x1 Firewire 800 card which also uses a Texas Instruments chip, and it also works fine.

So I suggest you may consider getting a PCI/PCIe x1 Firewire card which uses a TI chip and it should work under both Snow Leopard and Lion.
 
Joined
Aug 16, 2011
Messages
4
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello Jamesbond007
Thanks you for your answer.
When i have 5 minutes i'll buy Firewire 800 card from TI.
I'll tell you if it working.
Best regards.
 
Joined
Nov 17, 2011
Messages
18
Motherboard
Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel I7
Graphics
GIGABYTE HD 6870 1GB
Mac
Classic Mac
  1. Xserve
Mobile Phone
@Jamesbond007

Do you have any specific card suggestion with Texas Instrument chip?

I have the same mobo and a system already running on Lion.

I was thinking about the Lacie card (http://www.lacie.com/ca/products/product.htm?id=10333), but since you have it working i am interested to know what's your card?

Cheers
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
27
Motherboard
Dell XPS 420
CPU
Intel> Need model # > See Rules!
Graphics
HD 3650
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
  2. Centris
  3. Classic
  4. eMac
  5. iMac
  6. Performa
  7. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Re: Firewire 400 problem and Gigabyte Z68 XP-UD4?

I am looking at GA-Z68XP-UD4 for firewire 400, does this have the same problem with VIA chip? I want a SL machine, not Lion.
 
Joined
Aug 25, 2011
Messages
3,639
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
i5-2500K
Graphics
Sapphire r9 390
Re: Firewire 400 problem and Gigabyte Z68 XP-UD4?

kNewton said:
I am looking at GA-Z68XP-UD4 for firewire 400, does this have the same problem with VIA chip? I want a SL machine, not Lion.

Yours has the VIA VT6308 chip as well.
 

Jamesbond007

Moderator
Joined
May 21, 2011
Messages
6,501
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i7 9700KF
Graphics
RX 580
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
sillyflip said:
@Jamesbond007

Do you have any specific card suggestion with Texas Instrument chip?

I have the same mobo and a system already running on Lion.

I was thinking about the Lacie card (http://www.lacie.com/ca/products/product.htm?id=10333), but since you have it working i am interested to know what's your card?

Cheers

I believe Firewire cards from Belkin uses TI chips, though I am not absolutely sure. The Lacie card I think also uses TI chips but you can try asking them first.

I bought my cards via eBay from a local supplier and I am not sure of the brand.
 
Joined
Jul 11, 2012
Messages
529
Motherboard
Gigabyte GA Z68XP-UD3
CPU
i7 3770
Graphics
GT 210
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Just to dig up an old thread ;), mine is working with my self-powered external hard drives (someone suggested that problems are mainly with unpowered peripherals).

Two issues, though:
- can't make a Firewire network (but it was a pain in the arse with reals Macs, anyway :thumbdown: )
- have the FireWire "GUID ffffffffffffffff is invalid" error cluttering the Console after waking up 10.6.8 (haven't checked if disks are still working — couldn't also check in ML as sleep/wake doesn't work, there)

I adopted a "solution" which consists in disabling Firewire in the BIOS, for the sake of Console logging :mrgreen:, and will reenable it if I ever need to access my Firewire drives, as this will be pretty rare.
 
Status
Not open for further replies.
Top