Contribute
Register

Final Cut Pro Crashing (Graphics card problem?)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5H TH
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
EVGA GeForce GTX 570 HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi all,

I just build my very first Hackintosh, and while the experience was trying, I am glad I took on the endeavour.

The problem I am having is with Final Cut Pro X and sometimes Motion 5. I am operating the most recent version of both.

When I am operating Final Cut Pro X whenever I attempt to add any transitions or try to work on another project while one is being shared, it crashes. It doesn't give me the pinwheel, but instead it just shuts down.

Now, if I am operating Final Cut and try to open Motion 5, Motion will crash, and vice versa. When I have Motion open and try to open FCP, FCP will crash.

This leads me to believe that the problem is with the graphics card.

I have run tests on my OpenCL to see if that was the issue. but LuxMark did not detect any errors and it determined that OpenCL was operating at the most recent version on not only my EVGA card, but also on my HD4000.

Is this just a case of the my 1 GB card not being enough to handle these programs and operations? Or is there something more at play here that I just don't understand.

This is the first computer I have ever built, and I am not 100% sure on all the processes required to troubleshoot something like this.

Any help or suggestions would be greatly appreciated.
 
Joined
Jan 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5H TH
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
EVGA GeForce GTX 570 HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Bump. Anyone have any ideas?
 
Joined
Jan 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5H TH
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
EVGA GeForce GTX 570 HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Anyone at all
 
Joined
Jun 24, 2012
Messages
159
Motherboard
GA-Z77x-UD5H
CPU
i5-3570k
Graphics
XFX AMD Readeon 6870
Mac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all,

I just build my very first Hackintosh, and while the experience was trying, I am glad I took on the endeavour.

The problem I am having is with Final Cut Pro X and sometimes Motion 5. I am operating the most recent version of both.

When I am operating Final Cut Pro X whenever I attempt to add any transitions or try to work on another project while one is being shared, it crashes. It doesn't give me the pinwheel, but instead it just shuts down.

Now, if I am operating Final Cut and try to open Motion 5, Motion will crash, and vice versa. When I have Motion open and try to open FCP, FCP will crash.

This leads me to believe that the problem is with the graphics card.

I have run tests on my OpenCL to see if that was the issue. but LuxMark did not detect any errors and it determined that OpenCL was operating at the most recent version on not only my EVGA card, but also on my HD4000.

Is this just a case of the my 1 GB card not being enough to handle these programs and operations? Or is there something more at play here that I just don't understand.

This is the first computer I have ever built, and I am not 100% sure on all the processes required to troubleshoot something like this.

Any help or suggestions would be greatly appreciated.


is it a legit copy?
 

SG-

Joined
Dec 26, 2010
Messages
416
Motherboard
Z68X-UD3H-B3
CPU
2500K @4.4Ghz
Graphics
Nvidia 570 GTX
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
check out apps -> utiles -> console, there should be some relevant stuff in there that might point you in the right direction.
 
Joined
Jan 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5H TH
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
EVGA GeForce GTX 570 HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Jan 17, 2013
Messages
13
Motherboard
GA-Z77X-UP5H TH
CPU
Intel i7-3770K
Graphics
EVGA GeForce GTX 570 HD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
check out apps -> utiles -> console, there should be some relevant stuff in there that might point you in the right direction.

I ended up removing FCPX and reverting to FCP7. 7 works fine, and I think it is because of OpenCL. FCP7 does not require OpenCL but FCPX does (so does M5).

Any idea on kexts perhaps?
 
Joined
May 22, 2011
Messages
879
Motherboard
GA-Z370N-WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 6800
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ever get anywhere on this?
I have Final Cut Pro X crashing randomly when using transitions or generators.

Using a GTX 570. CUDA drivers installed and LuxMark seems to indicate that OpenCL is working fine.

Incredibly frustrating.
 
Joined
Jan 24, 2013
Messages
13
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H
CPU
Intel i5 3570
Graphics
560ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Ever get anywhere on this?
I have Final Cut Pro X crashing randomly when using transitions or generators.

Using a GTX 570. CUDA drivers installed and LuxMark seems to indicate that OpenCL is working fine.

Incredibly frustrating.

I have the same problems, with 10.8.2 MacOs and FCP. I have a Geforce 560 ti installed, is there any special graphic driver I have to install?
 
Joined
May 22, 2011
Messages
879
Motherboard
GA-Z370N-WiFi
CPU
i7-8700
Graphics
RX 6800
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I ended up reinstalling the OS and NOT using any of the NVIDIA drivers (just used the included stock ones in OS X).
Works great now.

Maybe try that?
 
Status
Not open for further replies.
Top