Contribute
Register

Fenvi FV T919 (Broadcom BCM94360) working except Apple Watch unlock (Catalina)

Joined
Jul 23, 2011
Messages
8
Motherboard
Asus Prime H270m-Pro
CPU
i5-6600K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook
Mobile Phone
iOS
Hi. as the title suggests I have the above card and all is working well (including continuity and handoff) with my Wifi/BT card except unlock with Apple Watch. It looks for it and then resorts to unlock with password. I have had a couple of times where wifi was slow to start after screen turning off. My machine is set to never sleep. I have tried installing AirportBrcmFixup.kext with no change.

Anyone have any ideas or similar experience (and fix)?

Many thanks.
 
Joined
Jun 27, 2012
Messages
5
Motherboard
GIGABYTE GA-Z77P-D3 rev.1.0
CPU
Intel i-2500K
Graphics
Sapphire ATI 5770 1 GB / Asus GTX 460 1 GB
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Yes, I solved catalina with fenvi fv t919 (Bluetooth issues)


KextBeast is a quick installer for .kext, .bundle, and .plugin files.

1. Place files (IOBluetooth.zip) on desktop.
2. Run KextBeast installer
3. Select the destination folder:
/Library/Extensions
/System/Library/Extensions
4. Reboot
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 26, 2014
Messages
80
Motherboard
GA-Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 590
Mac
iMac, Mac mini
Mobile Phone
iOS
About to give this a try but not sure I understand instruction #3. Are you installing the two kexts in both /L/E and /S/L/E? Or did you just replace the existing kexts in /S/L/E?

UPDATE: Unfortunately didn't work for my machine. I first put the kexts in /S/L/E, then both /L/E and /S/L/E but unlock from watch still isn't working.
 
Last edited:
Joined
Jun 27, 2012
Messages
5
Motherboard
GIGABYTE GA-Z77P-D3 rev.1.0
CPU
Intel i-2500K
Graphics
Sapphire ATI 5770 1 GB / Asus GTX 460 1 GB
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
About to give this a try but not sure I understand instruction #3. Are you installing the two kexts in both /L/E and /S/L/E? Or did you just replace the existing kexts in /S/L/E?

UPDATE: Unfortunately didn't work for my machine. I first put the kexts in /S/L/E, then both /L/E and /S/L/E but unlock from watch still isn't working.
I tried to reboot system. I found when system detect manufacturer is Broadcom. The bluetooth worked great and not working when detected Manufacturer is Ericsson
 

Attachments

Joined
May 3, 2019
Messages
8
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have the exact same issue where BT is working fine but I can not get my Apple Watch to unlock the computer.
Did anyone figure out how to fix it?
 
Joined
Jan 25, 2011
Messages
315
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
I have the exact same issue where BT is working fine but I can not get my Apple Watch to unlock the computer.
Did anyone figure out how to fix it?

Silly question but you've enabled "unlock with Apple Watch.." in security settings right? Mine works out of the box didn't do anything but check that box in macOS settings.
 
Joined
May 3, 2019
Messages
8
Motherboard
Gigabyte Z390 Gaming X
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
MacBook, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I did multiple times and the approve with watch feature is working fine so it is connecting to the watch. I can get the pc out of sleep with my magic trackpad or keyboard so BT works.
 
Joined
Mar 7, 2011
Messages
61
Motherboard
MSI Z270M Mortar
CPU
i5-7600K
Graphics
HD 630/RX 580
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
I too am getting approve with watch working (just installed Intel Power Gadget to test PM, I lost my original config.plist and had to create another). Still that has nothing to do with unlocking the watch. The broadcom 20702A device (or whatever the bluetooth device on the Fenvi T919 card is) has its usb ports set to internal. Since then waking the computer there is no delay before I can start moving the mouse pointer, but unlock with watch is still not functioning.

Things I have tried:
Moving the card to an 8x slot instead of a 1x slot
Making sure PM was working properly
Several kexts in E/C/K/O e.g. bcmpatchram3.kext. Removed since they didn't help
And and one stage there I hosed my system trying out OpenCore (accidentally deleted my working clover EFI), so clean install. Still doesn't work.

Luckily on hosing the EFI partition, I still had my system backed up on an external SSD, so it was just a matter of grabbing my macbook and recreating an EFI for the hack. Yes I was a dumbass and deleted both the EFI on the external SSD, and then copied the non functioning one to it. :p
 
Joined
Jul 12, 2017
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-H170N-WIFI
CPU
i3-6100
Graphics
RX 560
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Classic, iMac, Performa
Mobile Phone
iOS
I don't think this is card specific, Unlock with AW isn't really working with other cards either:

 
Top