Contribute
Register

FCPX - BottleNeck or Bad Configuration?

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 3, 2021
Messages
52
Motherboard
Z390 AORUS Master
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 6800 XT
I've been using my Hackintosh for almost 6 months successfully.

Final Cut Pro is working well.

Currently I'm using Radeon RX 580 and the workflow is satisfying, I'm considering upgrading to 6900xt.

When I render video it took quite a lot.

My GoPro footage is 4k 30fps, 17 minutes video took 1 hour and 40 minutes.

The strange thing is that the first 50% of the render happens for 15 minutes, and after that it slows down dramatically.

This is why I'm wondering is this some kind of BottleNeck or something is wrong with my configuration.

The CPU usage shows ~40-50% according to CleanMyMac and the average CPU temp. is 70-75 degrees.

My CPU is never using 100% how can I check if the program couldn't read the datas of the percentage or my Hackintosh isn't using the full capacity of my CPU?

All files are on my NVME Samsung 970 Evo.

You can check the images and the clock, I'm uploading my EFI, I'm using O.C. 0.7.0 and I'm on Big Sur 11.4.
 

Attachments

  • 0.png
    0.png
    4.4 MB · Views: 26
  • 1.png
    1.png
    3.8 MB · Views: 26
  • 2.png
    2.png
    3.7 MB · Views: 26
  • 3.png
    3.png
    4.1 MB · Views: 25
  • 4.png
    4.png
    3.3 MB · Views: 24
  • 5.png
    5.png
    3.6 MB · Views: 23
  • Screenshot 2021-06-13 at 16.12.17.png
    Screenshot 2021-06-13 at 16.12.17.png
    55.1 KB · Views: 24
  • EFI.zip
    2.4 MB · Views: 24
Joined
Mar 3, 2021
Messages
52
Motherboard
Z390 AORUS Master
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 6800 XT
Are there any ideas?
 

Edhawk

Moderator
Joined
Aug 2, 2013
Messages
3,558
Motherboard
Gigabyte Z97X-UD5H
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
What is being SHARED? Are you linking/uploading to iCloud or a similar cloud storage space?
 
Status
Not open for further replies.
Top