FaceTime camera kext for 4530S

Discussion in 'HP ProBook 4530s' started by BigDonkey, Jan 23, 2012.

  1. blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    Jan 26, 2012 at 7:54 PM #21
    blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    Alright. Then we will have to add this!

    Is there a way to add all the device id's into one kext?
     
  2. nikstar

    nikstar

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    673
    Motherboard:
    4530s
    CPU:
    i3 2330
    Graphics:
    HD3000
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    Jan 26, 2012 at 9:01 PM #22
    nikstar

    nikstar

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    673
    Motherboard:
    4530s
    CPU:
    i3 2330
    Graphics:
    HD3000
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    I add my device id at that kext, because non of the two posted before working at my machine,but is not working. Photobooth activates the camera's jed ( As all the apps does)but no video and FaceTime does not showing the window at all.
    iMovie before injection said no camera is connected and now it see's the camera but no video, just a black screen. The strange is that if I change the capture's resolution to 640 x 480 is working!
    Any thoughts?
     
  3. GFX34

    GFX34

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    5
    Jan 26, 2012 at 9:28 PM #23
    GFX34

    GFX34

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    5
    You should be able to duplicate the contents of the kext and add different ids. OS X will pick the relevant one and ignore the rest.
     
  4. atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    Jan 26, 2012 at 10:30 PM #24
    atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    I don't know how to add device id's to kexts but here's what mine shows.
     

    Attached Files:

  5. nikstar

    nikstar

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    673
    Motherboard:
    4530s
    CPU:
    i3 2330
    Graphics:
    HD3000
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    Jan 26, 2012 at 10:35 PM #25
    nikstar

    nikstar

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    673
    Motherboard:
    4530s
    CPU:
    i3 2330
    Graphics:
    HD3000
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    My camera have the same id with yours.
    Try the attached kext. I have add the id's already.
    Try and post results. You should install it with kextbeast or similar app.
     

    Attached Files:

  6. blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    Jan 26, 2012 at 10:51 PM #26
    blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    What do you mean by duplicating the contents?

    What exactly would I duplicate?
     
  7. atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    Jan 26, 2012 at 11:15 PM #27
    atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    I ran this with kextbeast AND kext utility both restarting each time. No results. Is it because this is for the 4530s and I have a 4430s?
     
  8. faithie999

    faithie999

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    433
    Motherboard:
    Dell Inspiron 15 5570
    CPU:
    i5-8250U
    Graphics:
    UHD 620
    Jan 27, 2012 at 12:21 AM #28
    faithie999

    faithie999

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    433
    Motherboard:
    Dell Inspiron 15 5570
    CPU:
    i5-8250U
    Graphics:
    UHD 620
    my camera's vendor and device ID were already in the modded kext, so i installed with kext wizard and rebooted.

    now, system profiler recognizes the camera as a FaceTime HD Camera (Built-in), and gives vendor and device ID for a facetime camera rather than the installed camera, which makes sense.

    imovie now recognizes the built-in camera.

    however, FaceTime, which previously worked properly, now opens but the face time screen never comes up. but, the small light to the left of the camera lens lights up, as if the camera is on, but the video isn't making it to the screen. if i go to facetime-->preferences, a panel opens up (black) but there is no text in the panel.

    then for kicks i looked at the info.plist. i deleted the "fake isight device" section (the one that has the device name FaceTime camera built-in), leaving the two other sections, fake device A and fake device B. installed with kext wizard and rebooted, but now back to original situation--sys profiler reports HP camera, no imovie, but facetime works.

    i'll remove the anycamera kext since i sometimes use facetime but never use imovie--i just wanted to experiment.
     
  9. BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,085
    Motherboard:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    Jan 27, 2012 at 12:57 AM #29
    BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,085
    Motherboard:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
  10. atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    Jan 29, 2012 at 1:19 AM #30
    atriaventrica

    atriaventrica

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    45
    This is happening to me as we have the same camera and used the same kext. It now shows up as FaceTime hd camera but no picture unless i reduce the res and no picture at all in face time or photo booth. Any ideas?
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice