Contribute
Register

External Hard Drives show up as Internal

Status
Not open for further replies.
Joined
May 8, 2017
Messages
1
Motherboard
Asus P8H61 -M LX PLUS
CPU
Intel Pentium G630 2.7GHz
Graphics
Nvidia GeForce GTX 275
HELP! When I plug in any external hard drive to my Hackintosh, they show up as internal hard drives.

I've noticed this when I was trying to fix iMessage. Originally, the system definition I was using is MacPro3,1 and I wasn't experiencing this external/internal HDD problem then. I changed it to iMac12,1 since it is the system definition closest to my build. I tried going back to the MacPro3,1 system definition and the problem is gone so I can confirm that using the supposedly proper system definition (iMac12,1) is what causes this problem. I've also tried, while on iMac12,1 system definition, the FixUSB patch in the Clover config.plist but it didn't do anything.

I have searched the internet and so far, all I see are people having it the other way around, internal HDDs show up as external. I hope you can help me solve this.

Thank you.
 
Joined
Apr 14, 2014
Messages
48
Motherboard
ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Me too, it used to work with 10.13.3, any news on this topic?
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,449
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Have you addressed this issue ? Having the same with 10.13.4
Me too, it used to work with 10.13.3, any news on this topic?
Check your config.plist for the yellow drive icons fix and disable or remove.
Code:
<dict>
      <key>Comment</key>
      <string>External Icons Patch</string>
      <key>Disabled</key>
      <true/>
      <key>Find</key>
      <data>
      RXh0ZXJuYWw=
      </data>
      <key>InfoPlistPatch</key>
      <false/>
      <key>Name</key>
      <string>AppleAHCIPort</string>
      <key>Replace</key>
      <data>
      SW50ZXJuYWw=
      </data>
</dict>
 
Joined
Mar 30, 2014
Messages
220
Motherboard
Asus H370M-Plus
CPU
i7 8700K
Graphics
Pulse RX580 8GB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Check your config.plist for the yellow drive icons fix and disable or remove.
Code:
<dict>
      <key>Comment</key>
      <string>External Icons Patch</string>
      <key>Disabled</key>
      <true/>
      <key>Find</key>
      <data>
      RXh0ZXJuYWw=
      </data>
      <key>InfoPlistPatch</key>
      <false/>
      <key>Name</key>
      <string>AppleAHCIPort</string>
      <key>Replace</key>
      <data>
      SW50ZXJuYWw=
      </data>
</dict>

fixed it by creating a dst voor my usb ports
 
Joined
Nov 21, 2013
Messages
54
Motherboard
Gigabyte GA-Z270X-Gaming 7
CPU
i7-7700K
Graphics
Titan X
Mobile Phone
  1. iOS
Hi.
Did you solve this issue? I'm having the same problem with a new installation of 10.13.4
I connected 3 external HDD to the computer and only one of the is showing as external, the other 2 as internal.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,449
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Hi.
Did you solve this issue? I'm having the same problem with a new installation of 10.13.4
I connected 3 external HDD to the computer and only one of the is showing as external, the other 2 as internal.
New USB Raise Port limit patch may be required for 10.13.4.
See here for details.
 
Status
Not open for further replies.
Top