Contribute
Register

"End randomseed" reboot

Joined
May 24, 2018
Messages
10
Motherboard
Asus Z370-F gaming
CPU
i7-8700k
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
iOS
Thanks everybody. Had the very same problem, fixed the very same way (move ram from A2+B2 to A1+B1).
I've not installed the system yet, but at least the installer starts now.

If you're struggling with this - go for it, try placing the RAM to other slots.
 
Joined
Dec 31, 2014
Messages
125
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E
CPU
i7 7700K
Graphics
Asus Strix GeForce GTX 1080 Ti
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, Mac mini, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Thanks everybody. Had the very same problem, fixed the very same way (move ram from A2+B2 to A1+B1).
I've not installed the system yet, but at least the installer starts now.

If you're struggling with this - go for it, try placing the RAM to other slots.
Having this issue with my mobo but all four RAM slots are full. Should I remove two?
 
Joined
Mar 13, 2014
Messages
11
Motherboard
GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
i3-3225
Graphics
Intel HD 4000
Your memory needs to be in channels A1 + B1. The installer fails to boot without this. Resolved this same issue for me.
Thanks for the pointer. That will teach me a lesson not to mess around with my lone memory stick location just so it might be a bit cooler.
 
Joined
May 24, 2018
Messages
10
Motherboard
Asus Z370-F gaming
CPU
i7-8700k
Graphics
GTX 1060
Mobile Phone
iOS
Having this issue with my mobo but all four RAM slots are full. Should I remove two?
I guess you could just try with 4 sticks and if it does not work - remove 2 and look further for the solution
 
Joined
Aug 6, 2013
Messages
12
Motherboard
HP EliteBook Folio 1040 G3
CPU
i5-6300
Graphics
HD 520
Mac
MacBook
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hello, I have an HP EliteBook 840 G4 / i7-7600 / 2x4GB RAM.
Tried with just 1 ram in Slot 1, and later Slot 2.... Same error.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,643
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 970
Hello, I have an HP EliteBook 840 G4 / i7-7600 / 2x4GB RAM.
Tried with just 1 ram in Slot 1, and later Slot 2.... Same error.
This is the High Sierra Desktop Support forum
For help with your Laptop you should post in the relevant High Sierra Laptop Support forum.
 
Joined
Dec 9, 2016
Messages
27
Motherboard
ASUS Z170-A
CPU
i7 6700K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hello there,
I am having a very similar problem here:
My hackintosh (10.13.5) went smoothly until I updated Clover to the most recent version. Now boot process gets stuck at “end randomseed”. However, windows still boots properly.
I haven’t tried switching RAM from a2/b2 to a1/b1 because I would have to remove the cpu cooler. Are there any other suggestions out there? Are you guys only having this issue with the installation or also with running systems?

Thanks in advance!
 

Attachments

Joined
Dec 9, 2016
Messages
27
Motherboard
ASUS Z170-A
CPU
i7 6700K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Thank you BreBo! Don’t have time right now to work on it but quite sure that is the reason of my machine not booting.

update: connected my hard drive as external on another Mac and copied OsxAptioFix2Drv-64.efi and EmuVariableUefi-64.efi from the EFI-backups into the actual EFI partition. Problem solved ... hackintosh reporting back on duty :)
 
Last edited:
Top