Contribute
Register

"End randomseed" reboot

Joined
Apr 5, 2018
Messages
97
Motherboard
Z490 Phan ITX/TB3
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
I had this issue earlier today. I fixed it by installing Clover v2.4k r4411 on my macOS bootable USB with the following options:
  • Install for UEFI booting only (also selects Install Clover in the ESP)
  • Drivers64UEFI -> OsxAptioFixDrv-64
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,492
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
It boots up okay, after I select "Install high Sierra" it stucks at "End randomseed" and reboots after 30 seconds.
Boot your system in Verbose Mode and post a picture of your screen when it freezes/hangs.
At Clover Boot Screen press space bar and select Verbose (-v) and Don't reboot on panic (debug=0x100).
 
Joined
Apr 4, 2018
Messages
2
Thanks for the replys.
Here is a screenshot of the last output.
Don't reboot on panic (debug=0x100) didn't work the pc still reboots after this message.

I although tried it on a Lenovo X220 I3. Same result.
 

Attachments

  • Unbenannt.PNG
    Unbenannt.PNG
    958.9 KB · Views: 6,230
Last edited:
Joined
Mar 10, 2012
Messages
34
Motherboard
Asus ROG Maximus Hero Wifi XI - Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I had this issue earlier today. I fixed it by installing Clover v2.4k r4411 on my macOS bootable USB with the following options:
  • Install for UEFI booting only (also selects Install Clover in the ESP)
  • Drivers64UEFI -> OsxAptioFixDrv-64

I can't customize the options in clover installer, what's the way of doing this?
 
Joined
Apr 5, 2018
Messages
97
Motherboard
Z490 Phan ITX/TB3
CPU
i9-10900K
Graphics
RX 5600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
@ELJUPO I ended solving the problems by using a concrete USB port on my PC. It only works on this port, I don't know why.

What do you mean by a concrete USB port? One that's directly on the motherboard as opposed to a USB hub?

I was only able to boot with a USB 2.0 16GB SanDisk (no USB 3.0 devices would work even though all the ports on my board are USB 3.0 and they were recognized in the BIOS).

You can customize the Clover installer by clicking "Customize" in the third prompt. See attached screenshots. The settings that worked for me were...
  • Install for UEFI booting only (also selects Install Clover in the ESP)

  • Drivers64UEFI -> OsxAptioFixDrv-64
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-04-09 at 7.17.46 PM.png
    Screen Shot 2018-04-09 at 7.17.46 PM.png
    125.4 KB · Views: 10,520
  • Screen Shot 2018-04-09 at 7.21.11 PM.png
    Screen Shot 2018-04-09 at 7.21.11 PM.png
    148.3 KB · Views: 11,007
Joined
Mar 10, 2012
Messages
34
Motherboard
Asus ROG Maximus Hero Wifi XI - Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
What do you mean by a concrete USB port? One that's directly on the motherboard as opposed to a USB hub?

I was only able to boot with a USB 2.0 16GB SanDisk (no USB 3.0 devices would work even though all the ports on my board are USB 3.0 and they were recognized in the BIOS).

You can customize the Clover installer by clicking "Customize" in the third prompt. See attached screenshots. The settings that worked for me were...

Yes, one that's directly on the motherboard
 
Joined
Jul 13, 2016
Messages
2,791
Motherboard
Gigabyte Z370 Gaming 5
CPU
I9 9900k
Graphics
Vega 64
Mac
  1. Mac mini
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
did you try making a bootable key with the new UniBeast 8.3? I was having some issues yesterday used the new UniBeast boom **** worked.
 
Top