Contribute
Register

Enabling AMD RX 4XX cards in Sierra.

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,067
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,067
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Hey gigamaxx, I have patched clover plist as on this thread - post 272, and that clover patch by mork_vom_ork. Gpu works alright but I can't get 36 cu active, only 16. Do I need to do something else? Also fcpx 10.3.1 is crashing at start now, in 12.1 , I followed your guide and fcpx was working well. Are you facing similar things?

I have questions regarding compute units why rx 480 has only 16 and igpu has 24

Both of you use search and go to "enabling all cores AMD Fury cards" follow the post by FloRian and you can copy and paste the numbers using iHex.
 
Joined
Sep 20, 2012
Messages
218
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
amd vega64 frontier edition 16 gb, amd RX 480
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
How did you get your CPU listed there, I've never seen that, especially when you have the SKL CRB which is CPU graphics. It's like you have 2 integrated graphics chips.
Its the new version of benchmark 3.1 and I did the bench with opencl GPU plus CPU bench so I guess it uses CPU cores also
 
Last edited:
Joined
Sep 20, 2012
Messages
218
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
amd vega64 frontier edition 16 gb, amd RX 480
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Both of you use search and go to "enabling all cores AMD Fury cards" follow the post by FloRian and you can copy and paste the numbers using iHex.
OK I will try to do that but is it cosmetic or this has affect on performance?
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,067
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
OK I will try to do that but is it cosmetic or this has affect on performance?

Look at my geek bench score on that thread, try one before you make the change and then try one after. Luxmark increases to 36 compute units as well. It's real!
 
Joined
Jan 2, 2017
Messages
1
Motherboard
Asrock H170M Pro4
CPU
i7-6700
Graphics
RX 480
Hey guys, just to preface this post: I'm super new to this.

I'm trying to follow this guide, but I've been stuck at this roadblock for a whole day now. I've managed to install Sierra but there are a few issues that are really slowing down any progress. The main issue is that I don't have any Radeon Kexts in either S/L/E or my EFI partition. I've been trying to find a solution for hours now with no success. Could someone please explain how to solve this issue?
 
Joined
Sep 20, 2012
Messages
218
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Ultra
CPU
i9-9900K
Graphics
amd vega64 frontier edition 16 gb, amd RX 480
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
gigamaxx can u give me a small guide how you did it its a bit confusing after reading all comments because not everyone was doing it for rx480 ...it would be grateful of u..I have questions do I have to update my Xcode before because new update is sitting in App Store 8.2.1 for Xcode ..do I have to do that before ..as I have nvme ssd do have to keep that in mind of hackrnvme kext before I update ..and how many hex I have to replace from how many kexts which files there were 3 hex there ...please elaborate
 
Joined
Jan 21, 2013
Messages
12
Motherboard
wedfer
CPU
evefv
Graphics
evfaa
Try inject Intel and not injecting ATI. There is no crossfire support in OsX but you can double your open CL scores/performance in apps like Luxmark Ball benchmark.

View attachment 228881 this is an old bench with 2 RX 480s
do you know if there is any difference in performance in FCPX using two cards?
 
Top