Contribute
Register

Enable suspend in Acer Aspire VN7-571G-71J5

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 18, 2014
Messages
27
Motherboard
Acer Aspire VN7-571G-71J5(Clover)
CPU
Intel i7-4510U/Haswell-ULT IMC
Graphics
Intel HD4400,1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello again
I thought that my last post would be the last, but i was wrong.
After discard the audio in the hdmi connection, my actual problem is the suspend option.
my cpu is Intel i7-4510U and my graphics Intel HD4400, but i don't know if this is enough information to explain me how to enable the suspend mode, because actually when i click on it, the computer shows me a black screen and i need to shutdown manually to reload the operating system.
I don't know even if this laptop model can suspend with OsX Yosemite.
Thanks anyway to read this post.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello again
I thought that my last post would be the last, but i was wrong.
After discard the audio in the hdmi connection, my actual problem is the suspend option.
my cpu is Intel i7-4510U and my graphics Intel HD4400, but i don't know if this is enough information to explain me how to enable the suspend mode, because actually when i click on it, the computer shows me a black screen and i need to shutdown manually to reload the operating system.
I don't know even if this laptop model can suspend with OsX Yosemite.
Thanks anyway to read this post.

http://www.tonymacx86.com/yosemite-...-bridge-ivy-bridge-haswell-other-laptops.html
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
27
Motherboard
Acer Aspire VN7-571G-71J5(Clover)
CPU
Intel i7-4510U/Haswell-ULT IMC
Graphics
Intel HD4400,1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello RehabMan,
i've followed your guide previously with the same result.
i don't know what i'm doing wrong because DCPIManager shows me the following message when i want to see my pstates.
Code:
DPCIManager has detected a dmidecode error, and will be unable to fetch your motherboard's 
information for this task. Please exercise caution.

Here you have my actual clover configuration file, the dsdt and the ssdt-6 file because i think in the last one are all my graphics methods.

View attachment config.plist
View attachment DSDT.aml
View attachment SSDT-6.aml


Tankyou man.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello RehabMan,
i've followed your guide previously with the same result.
i don't know what i'm doing wrong because DCPIManager shows me the following message when i want to see my pstates.
Code:
DPCIManager has detected a dmidecode error, and will be unable to fetch your motherboard's 
information for this task. Please exercise caution.

It is normal.

Here you have my actual clover configuration file, the dsdt and the ssdt-6 file because i think in the last one are all my graphics methods.

View attachment 114711
View attachment 114712
View attachment 114713


Tankyou man.

You need a custom SSDT for your CPU. Read at the link provided in post #2.
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
27
Motherboard
Acer Aspire VN7-571G-71J5(Clover)
CPU
Intel i7-4510U/Haswell-ULT IMC
Graphics
Intel HD4400,1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
i'm lost
i actually have the custom ssdt created by probook installer from this URL:
https://bitbucket.org/dhnguyenit/hp-probook-installer-clover-edition/downloads

i've patched all in config.plist from clover bootloader
but i'm having the same every time.

i hope the next file will help you to find the answer with yours skills.

View attachment 114749

Download patchmatic: https://github.com/RehabMan/OS-X-MaciASL-patchmatic.
Extract the 'patchmatic' binary from the ZIP. Copy it to /usr/bin, such that you have the binary at /usr/bin/patchmatic.

In terminal,
Code:
rm -Rf ~/Downloads/RehabMan
mkdir ~/Downloads/RehabMan
cd ~/Downloads/RehabMan
patchmatic -extract

Post contents of Downloads/RehabMan directory (as ZIP).

Also, post ioreg: http://www.tonymacx86.com/audio/58368-guide-how-make-copy-ioreg.html. Please, use the IORegistryExplorer v2.1 attached to the post! DO NOT reply with an ioreg from any other version of IORegistryExplorer.app.

And output from:
Code:
kextstat|grep -y acpiplat
kextstat|grep -y appleintelcpu
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
27
Motherboard
Acer Aspire VN7-571G-71J5(Clover)
CPU
Intel i7-4510U/Haswell-ULT IMC
Graphics
Intel HD4400,1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Download patchmatic: https://github.com/RehabMan/OS-X-MaciASL-patchmatic.
Extract the 'patchmatic' binary from the ZIP. Copy it to /usr/bin, such that you have the binary at /usr/bin/patchmatic.

In terminal,
Code:
rm -Rf ~/Downloads/RehabMan
mkdir ~/Downloads/RehabMan
cd ~/Downloads/RehabMan
patchmatic -extract

Post contents of Downloads/RehabMan directory (as ZIP).

View attachment RehabMan.zip


Also, post ioreg: http://www.tonymacx86.com/audio/58368-guide-how-make-copy-ioreg.html. Please, use the IORegistryExplorer v2.1 attached to the post! DO NOT reply with an ioreg from any other version of IORegistryExplorer.app.

View attachment MacBook Air de Barchero.ioreg


And output from:
Code:
kextstat|grep -y acpiplat
kextstat|grep -y appleintelcpu

View attachment kextstat.txt *

*the result of the last command is blank

Thanks for your help.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
View attachment 114754




View attachment 114753




View attachment 114755 *

*the result of the last command is blank

Thanks for your help.

Power management appears to be correctly configured. Your sleep problem is likely caused by something else.

Try using kernel flag -gux_defer_usb2 (with GenericUSBXHCI.kext), and always test sleep without any external devices connected (such as USB WiFi).

There are other things you can try too... but they would depend on the specifics of your sleep issue.
 
Joined
Apr 18, 2014
Messages
27
Motherboard
Acer Aspire VN7-571G-71J5(Clover)
CPU
Intel i7-4510U/Haswell-ULT IMC
Graphics
Intel HD4400,1920x1080
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Man, you're wright
without USB wifi the machine sleep like a baby
but i've got a new surprise. Clover detects the hibernated state but when i try to load, the machine reboots and if i want to load yosemite i need to cancel hibernation files from clover.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Man, you're wright
without USB wifi the machine sleep like a baby
but i've got a new surprise. Clover detects the hibernated state but when i try to load, the machine reboots and if i want to load yosemite i need to cancel hibernation files from clover.

Disable hibernation:
Code:
sudo pmset hibernatemode 0

And as far as USB WiFi and sleep, use GenericUSBXHCI.kext with -gux_defer_usb2... it will force the device to be handled by AppleUSBEHCI where it will be better behaved. Or you can look to see if there are updated drivers that might fix the problem. Or... get rid of USB WiFi and install a supported half-mini PCIe card.
 
Status
Not open for further replies.
Top