Contribute
Register

El Capitan on GA-Z77N Wifi

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 30, 2012
Messages
37
Motherboard
GA-Z7N-WIFI
CPU
Intel Core i3 3225
Graphics
Intel graphics HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hello! What's your experience guys? I have not installed it yet but are considering it.
 
Joined
Dec 7, 2011
Messages
7
Motherboard
Z77N-WiFi
CPU
3570K
Graphics
4000
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Have Z77N-wifi+3570k+4000HD+usb bt dongle for apple keyboard and mouse.

Installed system through instructions. Formatted SSD with 10.10+multibeast. Everything (BIOS settings - optimised defaults) as described
usb BT dongle works during installation, does not work after that. Don't have any audio device too. Except that, system boots, monitor is connected throw DVI.
Need help!
 
Joined
Sep 1, 2014
Messages
2,946
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Agreed on cloverALC for sound.

The USB Bluetooth dongle may just need drivers re-installed? You could also confirm that it shows in System Information / USB and try different USB ports if it doesn't.
 
Joined
May 15, 2013
Messages
110
Motherboard
Gigabyte Z390I AORUS PRO WIFI
CPU
i5-9600K
Graphics
HD 630
Mobile Phone
  1. Android
Have Z77N-wifi+3570k+4000HD+usb bt dongle for apple keyboard and mouse.

Installed system through instructions. Formatted SSD with 10.10+multibeast. Everything (BIOS settings - optimised defaults) as described
usb BT dongle works during installation, does not work after that. Don't have any audio device too. Except that, system boots, monitor is connected throw DVI.
Need help!

did you change anything in BIOS after load optimised defaults? I can't install it.
 
Joined
Dec 7, 2011
Messages
7
Motherboard
Z77N-WiFi
CPU
3570K
Graphics
4000
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Just changed RAM to profile1. I've upgraded BIOS someday to ver f3 (probably), if it matters.
 
Joined
Dec 7, 2011
Messages
7
Motherboard
Z77N-WiFi
CPU
3570K
Graphics
4000
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Something wrong with your USB drive with installer, probably.

BIOS v is F3

I will try with profile1

thanks a lot

Edit: unfortunately, it didn't work.
 
Joined
Nov 28, 2011
Messages
332
Motherboard
GA-Z77X-UD5H-Clover
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Have Z77N-wifi+3570k+4000HD+usb bt dongle for apple keyboard and mouse.

Installed system through instructions. Formatted SSD with 10.10+multibeast. Everything (BIOS settings - optimised defaults) as described
usb BT dongle works during installation, does not work after that. Don't have any audio device too. Except that, system boots, monitor is connected throw DVI.
Need help!

Same problem with BT.
Fixed it with a dirty workaround
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-desktop-support/174289-bluetooth-problems.html
 
Status
Not open for further replies.
Top