Contribute
Register

Either stuck at Apple boot Screen or gives error message OS X Yosemite

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 13, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard + Chimera
CPU
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Hey guys,
I need some help with my hackintosh installation.

My configuration is:CPU: Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard: Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard
Memory: Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory
Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Power Supply: EVGA SuperNOVA GS 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Wireless Network Adapter: TP-Link TL-WDN4800 802.11a/b/g/n PCI-Express x1 Wi-Fi Adapter

When I tried to install OSX Yosemite I get greeted with an error message that says
IMG_1047.jpg
However if I use the kext -x it loads for about 1/6th of the way (under the apple logo) and then stops.

I configured my UEFI Bios to disable VT-d and the OS Type is Other OS.

Thank you to whoever responds
 
Joined
May 9, 2011
Messages
5,787
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i7-6700
Graphics
RX580 / HD 530
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey guys,
I need some help with my hackintosh installation.

My configuration is:CPU: Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard: Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard
Memory: Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory
Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Power Supply: EVGA SuperNOVA GS 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Wireless Network Adapter: TP-Link TL-WDN4800 802.11a/b/g/n PCI-Express x1 Wi-Fi Adapter

When I tried to install OSX Yosemite I get greeted with an error message that says
View attachment 140612
However if I use the kext -x it loads for about 1/6th of the way (under the apple logo) and then stops.

I configured my UEFI Bios to disable VT-d and the OS Type is Other OS.

Thank you to whoever responds

Try booting with "dart=0 nv_disable=1 -no-zp -f -v"


Note:- There is no space required in between -no and -zp



Also update your build's hardware details under Profile > Basic Information section in the below format (Profile link is available on the upper right side of this website), So that we can avoid scroll back to your fist post for identifying the hardware details.

System : Motherboard + BIOS Version + Bootloader (Clover/Chameleon/Chimera)
CPU : Detailed CPU Model
Graphics : All Graphics Devices

For Example,
System : GA-Z97X-UD5H (F9F) (CLOVER)
CPU : Intel Core i7-4790K
Graphics : Intel HD 4600/NVIDIA GeForce GTX 980
 
Joined
Jun 13, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard + Chimera
CPU
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Try booting with "dart=0 nv_disable=1 -no-zp -f -v"


Note:- There is no space required in between -no and -zp



Also update your build's hardware details under Profile > Basic Information section in the below format (Profile link is available on the upper right side of this website), So that we can avoid scroll back to your fist post for identifying the hardware details.

System : Motherboard + BIOS Version + Bootloader (Clover/Chameleon/Chimera)
CPU : Detailed CPU Model
Graphics : All Graphics Devices

For Example,
System : GA-Z97X-UD5H (F9F) (CLOVER)
CPU : Intel Core i7-4790K
Graphics : Intel HD 4600/NVIDIA GeForce GTX 980

I took your suggestion and edited my Profile. Thanks for that. I tried what you told me it didn't work.
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,711
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I took your suggestion and edited my Profile. Thanks for that. I tried what you told me it didn't work.

I tried what you told me it didn't work.

If you meant, you once again got the deadbeef error shown in your previous verbose boot screen image , despite following the suggested boot flag -no-zp , making it clear with words or once again with the current verbose screen image posted here, would help everyone. In that case you would get the suggestion to add to the -no-zp flag , the boot flag maxmem=4096 as the next step toward resolving that memory allocation related error.
:)
 
Joined
Jun 13, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard + Chimera
CPU
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
If you meant, you once again got the deadbeef error shown in your previous verbose boot screen image , despite following the suggested boot flag -no-zp , making it clear with words or once again with the current verbose screen image posted here, would help everyone. In that case you would get the suggestion to add to the -no-zp flag , the boot flag maxmem=4096 as the next step toward resolving that memory allocation related error.
:)

I have tried the maxmem=4096 and it gave me this screen but the slider won't move. It just stays like that for a while and doesn't do anything. :beachball:
IMG_1058.jpg
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
4,096
Motherboard
Z170 Deluxe
CPU
i5-6600K
Graphics
GTX 970
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Hey guys,
I need some help with my hackintosh installation.

My configuration is:CPU: Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard: Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard
Memory: Corsair Vengeance 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory
Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Power Supply: EVGA SuperNOVA GS 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Wireless Network Adapter: TP-Link TL-WDN4800 802.11a/b/g/n PCI-Express x1 Wi-Fi Adapter

In the BIOS set Init Display First to PCIe. Disable internal Intel graphics.
Try booting with -v -f -x nv_disable=1 maxmem=4096 IGPEnabler=No
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,711
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have tried the maxmem=4096 and it gave me this screen but the slider won't move. It just stays like that for a while and doesn't do anything. :beachball:
View attachment 140674


Did you not include the previously used flags plus maxmem=4096 ? If you had included -v, you should not have got the apple logo screen of GUI booting; you should get a text based screen.
 
Joined
Jun 13, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard + Chimera
CPU
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
Did you not include the previously used flags plus maxmem=4096 ? If you had included -v, you should not have got the apple logo screen of GUI booting; you should get a text based screen.

So how would I write it when I boot it up cause i just did maxmem=4096
 
Joined
Jun 13, 2013
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-Z97-HD3 ATX LGA1150 Motherboard + Chimera
CPU
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Graphics
EVGA GeForce GTX 970 4GB Superclocked ACX 2.0 Video Card
In the BIOS set Init Display First to PCIe. Disable internal Intel graphics.
Try booting with -v -f -x nv_disable=1 maxmem=4096 IGPEnabler=No

I tried and I came up with this screen after it loaded dozens of lines of code
IMG_1059.jpg
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,711
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I tried and I came up with this screen after it loaded dozens of lines of code
View attachment 140677
Please try typing all these together and then boot, making sure to press a single space between each set of flags typed.

-v -f -x nv_disable=1 maxmem=4096 IGPEnabler=No –no-zp




Always load images if the boot is arrested.
 
Status
Not open for further replies.
Top