Contribute
Register

EFI Windows no longer bootable after reinstalling Mac High Sierra

Joined
Nov 3, 2018
Messages
1
Motherboard
MSI B150M Gaming Pro
CPU
Intel i7-6700
Graphics
NVIDIA GTX 1060
Hi there,

So it's my 2nd times installing Hackintosh.

I have 2 separated SSD for these 2 OS.

The first time I install Mac, it works, but my Windows 10 is legacy so I have to change boot orders to be able to boot into the Windows drive. Then I reinstall windows to be EFI so that I can choose it in Clover Bootloader.

It was working fine until I tried to update to Mojave, and the Mac High Sierra (which was 10.13.4) broke. I still be able to boot into Windows normally.

So I decided to reinstall Mac version 10.13.6, a fresh install. Here's where the problem came. I cannot boot into the Windows drive any more. In BIOS, EFI no longer show my Windows SSD like before. I booted to the Mac, open up terminal and use `diskutil info disk0s2` which is my Windows partition. It shows :

Partition Type: Microsoft Basic Data

I guess it's supposed to be EFI not Microsoft Basic Data.

I must have misconfig something. Maybe the BIOS (which was messed up when I tried to install Mojave)

Any idea what could possibly cause this problem?

Thank you for your time!
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,025
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iMac
try just diskutil list without trying to specify a partition. All you got was the second partition of disk 0 was the base Win partition. More than likely disk0s0 is Recovery tools and disk0s1 is EFI
 
Top