Contribute
Register

eelhead's GA-X79-UD5 / i7-3820 / GT 610

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 2, 2011
Messages
11
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Here it is, in all its naked glory for this minute lol

View attachment 77611

Nice build!
Random question, it is safe (static and such) to build and turn on your pc parts over a towel? I presume it's a cotton one. I'm looking to put my case over one to prevent scratches on my case and desk.
 
Joined
Jan 31, 2011
Messages
972
Motherboard
asus sabertooth x58
CPU
i7-950
Graphics
nvidia gtx 750ti
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Performa
  2. Power Mac
  3. SE
Mobile Phone
  1. Android
Thank you :)

I will be adding to it I do hope, or swapping things about.
With the sleep working I am really thinking of making it my main again and possibly retiring the Sabertooth X58
i feel the retirement of x58
i feel a 7xx card for that build,if u r like me u game on these fast machines….
I'm still running 10.8 on my x58 setup i can't get 10.9 to run,and i don't have time to deal
with it
my h55 runs 10.9.1 no issues(gigabyte)
i might do a 1150 build soon and take the h55 out of the g5 case(now with a tray installed)
 

eelhead

Super Moderator
Joined
Mar 1, 2011
Messages
3,117
Motherboard
GA-Z170X-Designare
CPU
i5 7600k
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Nice build!
Random question, it is safe (static and such) to build and turn on your pc parts over a towel? I presume it's a cotton one. I'm looking to put my case over one to prevent scratches on my case and desk.
i use antistatic foam when doing(open) testing…
cotton is usually ok but there is still a static risk...

There is a foam pad under it, you can just barely see it, cut to size.\
Should've mentioned that in the pic but it is there, you can just see it on the right of the mobo sticking out.


My X58 Sabertooth is running currently on 10.9.1 with no issues thus far, I just have too many set ups and would really like to run the X79 now, I did before and it was a great set up.

I currently have a 670 but will have to wait on any 7XX GPUs. I have a Phenom case that is empty and begging for an Asus Max Gene VI lol
 
Joined
Jan 31, 2011
Messages
972
Motherboard
asus sabertooth x58
CPU
i7-950
Graphics
nvidia gtx 750ti
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. Performa
  2. Power Mac
  3. SE
Mobile Phone
  1. Android
kool good luck.......
i finally got the asus to install mavericks...
a noob brain fart on my behalf...chimera flags are"CaSe"<lol sensitive!!!!:rolleyes:


and i finally got smart and redid my g5 with a motherboard tray...
 
Joined
Jan 11, 2012
Messages
80
Motherboard
Asus Tuf Z390 Plus Wifi - Bios 2808 - OpenCore
CPU
i9-9900K
Graphics
XFX Radeon VII
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I really hope speed stepping might work on Mavericks with the 4820k since the new Mac Pro is supposed to be Ivy-E. I'd love to upgrade my production machine to an x79 board. We shall see.
 
Joined
Mar 26, 2013
Messages
37
Motherboard
Ugly Build MAC- P8Z77-V-LK
CPU
i5-3570k
Graphics
GTX-660ti
Mac
Classic Mac
  1. Lisa
  2. Plus
  3. Quadra
  4. SE
Mobile Phone
  1. iOS
WOW! Very cool:thumbup:

Thanks for posting this, you've planted the seed for me to pull my UD5 MOBO out of retirement, pick up a 3820 and see if I can duplicate your efforts.

Can't wait to see your updates.
 

eelhead

Super Moderator
Joined
Mar 1, 2011
Messages
3,117
Motherboard
GA-Z170X-Designare
CPU
i5 7600k
Graphics
GTX 1070
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Yeah I am at 10.9.2,
I had to use cpus=1 to get into it with my processor. I also needed npci=0x2000.
It was a real struggle especially with my 610. I had to end up using my 670 to get things going and running. After that I edited my boot.plist. I am still running at one pstate though, so no PM even though sleep works cpu just runs at 37pstat
 
Joined
May 12, 2012
Messages
13
Motherboard
Z490 Vision D
CPU
i7-10700K
Graphics
RX 580 Nitro+ 8GB
Classic Mac
  1. Power Mac
Great! So what's your Boot.plist please?
This is mine:

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>darkwake=0 npci=0x2000</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1680x1050x32@60</string>

After the 10.9.2 update reboot, i've an infinite loop on Apple logo...
Can only boot using -x GraphicsEnabler=No npci=0x2000

Then i reinstall Audio drivers, FakeSMC, Intel Ethernet drivers... evreything...
Did i forgot something? Your Multibeast settings are welcome too ;)

Many thx!
 
Status
Not open for further replies.
Top