Contribute
Register

E6540 - COMPLETE EFI ATTACHED - CATALINA BETA 3 WORKING EXCEPT USB / INTERNAL 2ND SSD AND HDMI SOUND SYNC

Status
Not open for further replies.
Joined
Jun 12, 2019
Messages
6
Motherboard
Dell Latitude E6540-A26
CPU
i7-4810MQ
Graphics
HD 4600+HD 8790M
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It took me sometime to fix the Webcam and the USB issue but its all working now, including internal SSD.

The only thing not working is the HDMI video, as soon as I connect the HDMI cable, the screen goes black / grey and I have to shutdown because I don't see anything anymore.

Here is the output of the system report.

Intel HD Graphics 4600:

Chipset Model: Intel HD Graphics 4600
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB
Vendor: Intel
Device ID: 0x0412
Revision ID: 0x0006
Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v4
spdisplays_metalfamily: spdisplays_mtlgpufamilymac1
Displays:
Display:
Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition)
UI Looks like: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Automatically Adjust Brightness: No
Connection Type: DisplayPort


Thanks
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
60
Motherboard
Pavilion 17 e040us (10.14.6)
CPU
Intel Core i7-4710MQ
Graphics
Intel HD Graphics 4600 1536 MB
It took me sometime to fix the Webcam and the USB issue but its all working now, including internal SSD.

The only thing not working is the HDMI video, as soon as I connect the HDMI cable, the screen goes black / grey and I have to shutdown because I don't see anything anymore.

Here is the output of the system report.

Intel HD Graphics 4600:

Chipset Model: Intel HD Graphics 4600
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB
Vendor: Intel
Device ID: 0x0412
Revision ID: 0x0006
Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v4
spdisplays_metalfamily: spdisplays_mtlgpufamilymac1
Displays:
Display:
Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition)
UI Looks like: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Automatically Adjust Brightness: No
Connection Type: DisplayPort


Thanks
Could you please post your EFI folder. Thanks
 

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
2,316
Motherboard
HP Elite 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
HD 3000 | GTX 1650 LP
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It took me sometime to fix the Webcam and the USB issue but its all working now, including internal SSD.

The only thing not working is the HDMI video, as soon as I connect the HDMI cable, the screen goes black / grey and I have to shutdown because I don't see anything anymore.

Here is the output of the system report.

Intel HD Graphics 4600:

Chipset Model: Intel HD Graphics 4600
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB
Vendor: Intel
Device ID: 0x0412
Revision ID: 0x0006
Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v4
spdisplays_metalfamily: spdisplays_mtlgpufamilymac1
Displays:
Display:
Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition)
UI Looks like: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Automatically Adjust Brightness: No
Connection Type: DisplayPort


Thanks
Provide Problem Reporting files and also what connection with the display do you have: HDMI/DisplayPort/MiniDisplayPort/DVI ?
Is the screen FHD,QHD,4K ?
 
Status
Not open for further replies.
Top