Contribute
Register

DWA-556 not showing up

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 21, 2010
Messages
55
Motherboard
Apple MacBook Pro 15" Retina Mid 2014
CPU
1x 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost 3,7 GHz) 256KB L2 cache, 6MB L3 cache
Graphics
1x Intel Iris Pro & 1x NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I've seen posts from users where this card apparantly shows up as AirPort native, but, I don't have that much luck.

The card doesn't show up at all. Do I need a specific kext?

f5.png

f6.png
 
Joined
Jul 9, 2010
Messages
274
Motherboard
GA-P55M-UD2 (Rev 1.1)
CPU
i7 860
Graphics
9800GT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Are you runnin' at 64bit? if YES, it doesn't work.

DWA-556 runs only at 32bit.
 
Joined
Aug 21, 2010
Messages
55
Motherboard
Apple MacBook Pro 15" Retina Mid 2014
CPU
1x 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost 3,7 GHz) 256KB L2 cache, 6MB L3 cache
Graphics
1x Intel Iris Pro & 1x NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I'll boot in 32 and see what happens. Thank you for your post. :)
 
Joined
Aug 21, 2010
Messages
55
Motherboard
Apple MacBook Pro 15" Retina Mid 2014
CPU
1x 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost 3,7 GHz) 256KB L2 cache, 6MB L3 cache
Graphics
1x Intel Iris Pro & 1x NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
No luck in 32bit either. What am I missing?
 
Joined
Jul 9, 2010
Messages
274
Motherboard
GA-P55M-UD2 (Rev 1.1)
CPU
i7 860
Graphics
9800GT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hmmm.... no kext needed for sure.
Sorry, can't help you with that anymore.
No idea..

1 thing for sure is that it doesn't work on 64bit.
 
Joined
Aug 21, 2010
Messages
55
Motherboard
Apple MacBook Pro 15" Retina Mid 2014
CPU
1x 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost 3,7 GHz) 256KB L2 cache, 6MB L3 cache
Graphics
1x Intel Iris Pro & 1x NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Ah well, I can manage without for the moment. I'll have a look at in some other time. Thanks!
 
Joined
Aug 3, 2010
Messages
6
Motherboard
Snow Leopard
CPU
Core i7 2.8GHz
Graphics
nVidia GTX 285 / 660 Ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Actually, it does work in 64-bit mode. You need this kext:

http://kexts.com/view/158-dlink_dwa_547 ... less_.html

However, mine stopped working after two weeks and is now very erratic. Haven't been able to figure out what it is, but it's driving me crazy. Ready to send it back and try a new adapter, but I can't find another PCI (non-USB) Wi-Fi adapter that people seem to have success with. Any suggestions?
 
Joined
Aug 21, 2010
Messages
55
Motherboard
Apple MacBook Pro 15" Retina Mid 2014
CPU
1x 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost 3,7 GHz) 256KB L2 cache, 6MB L3 cache
Graphics
1x Intel Iris Pro & 1x NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
rbilsbor said:
Actually, it does work in 64-bit mode. You need this kext:

http://kexts.com/view/158-dlink_dwa_547 ... less_.html

However, mine stopped working after two weeks and is now very erratic. Haven't been able to figure out what it is, but it's driving me crazy. Ready to send it back and try a new adapter, but I can't find another PCI (non-USB) Wi-Fi adapter that people seem to have success with. Any suggestions?

Still not showing up. I get a green light on the card, but that's it. :-\
 
Joined
Jul 9, 2010
Messages
274
Motherboard
GA-P55M-UD2 (Rev 1.1)
CPU
i7 860
Graphics
9800GT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Just an update:
Now working on 64Bit!!!
Mac OS X 10.6.5 Update needed... :headbang:
 
Status
Not open for further replies.
Top