Contribute
Register

dual boot w/Opencore 0.5.7

Joined
May 24, 2017
Messages
146
Motherboard
Intel NUC6I3SYH
CPU
i3-6100U
Graphics
HD 520 (1920 x 1080)
Mobile Phone
  1. iOS
Anyone any idea how to dualboot with opencore 0.5.7 for windows and macOS?
 
Joined
Aug 9, 2015
Messages
375
Motherboard
Gigabyte A520M-DS3H
CPU
Ryzen 7 5800x
Graphics
RX 5600 xt
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
To be honest I just use the BIOS to boot into windows. If you boot thru OC Windows will be running on an emulated Mac, not very good in my opinion, better to let it run native on the hardware.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,223
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Anyone any idea how to dualboot with opencore 0.5.7 for windows and macOS?
Set up OC so the Mac drive is booting properly from OC.
Disconnect cable or remove NVMe M.2 drive. Connect drive for Win10. Install Win10 UEFI mode. Get Win10 updated and setup to your satisfaction. Shutdown.
Reconnect/re-install Mac drive
Boot to UEFI/BIOS and set the Mac drive as first in BBS boot order. Save&exit / continue boot. At the OC boot select screen you should see an option for Bootcamp Windows even though you did not install with Bootcamp. Select this option to boot Windows.
 
Joined
May 24, 2017
Messages
146
Motherboard
Intel NUC6I3SYH
CPU
i3-6100U
Graphics
HD 520 (1920 x 1080)
Mobile Phone
  1. iOS
Alright going to try that.

Now i got a nasty problem.

during boot there is no boot device, every time i have to use usb to boot to macOS. Any idea what could be wrong?
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,223
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Did you copy the Open Core OC folder to the EFI partition of the Mac OS drive?
 
Joined
May 24, 2017
Messages
146
Motherboard
Intel NUC6I3SYH
CPU
i3-6100U
Graphics
HD 520 (1920 x 1080)
Mobile Phone
  1. iOS
Did you copy the Open Core OC folder to the EFI partition of the Mac OS drive?

Yup.

This is how the EFI looks like:
Screenshot 2020-04-11 at 12.00.38 PM.png

As above I believe the above is correct. But I don't get it, when i restart after the boot logo, my intel NUC prompts boot device not found.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
23,223
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Have you tried the hot key to select a boot device and selected the UEFI version of the drive with the EFI partition above on it as your boot device?
 
Joined
May 24, 2017
Messages
146
Motherboard
Intel NUC6I3SYH
CPU
i3-6100U
Graphics
HD 520 (1920 x 1080)
Mobile Phone
  1. iOS
Have you tried the hot key to select a boot device and selected the UEFI version of the drive with the EFI partition above on it as your boot device?

Ok finally figured out the issue. Actually I was using the wrong set of ACPI files. I had my own APCI files for the Intel NUC6 Skylake. It is SSDT-EC.aml & SSDT-PLUG.aml.

Now I am able to boot using Opencore 0.5.8. However only thing that bugs me is that using OC, no Windows option for me to boot to my Windows 10.
 
Joined
Apr 26, 2014
Messages
146
Motherboard
Asus Z270-WS
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Other
Have you guys figured out how to dual boot Windows? When I try to boot Windows I get "Preparing automatic repair" and then instant blue screen. Otherwise Windows partition works from bios booting.

Thanks
 
Joined
Mar 2, 2020
Messages
25
Motherboard
Asus Prime Z390-A
CPU
i7-9700K
Graphics
5700XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Mobile Phone
  1. iOS
Have you guys figured out how to dual boot Windows? When I try to boot Windows I get "Preparing automatic repair" and then instant blue screen. Otherwise Windows partition works from bios booting.

Thanks
This is happening to me, too, but only when using an iMacPro1,1 config. When I use my old iMac19,1 config, I can use OpenCore to boot into Windows just fine.

I'm going to go through my plists line by line, to see what the big differences are.
 
Top