Contribute
Register

DSDT on Z270 and Z370

Joined
Nov 19, 2011
Messages
113
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22i-OpenCore 0.6.0
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Results with second DSDT:

Screen Shot 2020-06-12 at 2.09.35 PM.png
 
Joined
Jul 13, 2011
Messages
173
Motherboard
Z370 Aorus Gaming 7-OpenCore
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
I have not put the Vega 64 in the DSDT so that must just be what clover is putting in.
I did put in the HDAU HDMI audio, so I guess the Vega is messing things up?

Maybe put just the Vega and it's HDMI audio into Clover Device Properties.
See if that helps?
 
Joined
Nov 19, 2011
Messages
113
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22i-OpenCore 0.6.0
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I have not put the Vega 64 in the DSDT so that must just be what clover is putting in.
I did put in the HDAU HDMI audio, so I guess the Vega is messing things up?

Maybe put just the Vega and it's HDMI audio into Clover Device Properties.
See if that helps?
Yes, I will inject the Vega properties with clover. But This is weird, because I'm not injecting does properties right now.
 
Joined
Nov 19, 2011
Messages
113
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22i-OpenCore 0.6.0
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Joined
Jul 13, 2011
Messages
173
Motherboard
Z370 Aorus Gaming 7-OpenCore
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
IMEI is not loading now for some reason.
It was loading on the DSDT before the last one.

I've cleaned this one up a bit.
Try this, along with what you have in Clover Device Properties for your Vega 64.
See attached.
 

Attachments

Joined
Nov 19, 2011
Messages
113
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22i-OpenCore 0.6.0
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
IMEI is not loading now for some reason.
It was loading on the DSDT before the last one.

I've cleaned this one up a bit.
Try this, along with what you have in Clover Device Properties for your Vega 64.
See attached.
Yes, I notice. I'm going to try with this one.
 
Joined
Nov 19, 2011
Messages
113
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X Gaming G1-F22i-OpenCore 0.6.0
CPU
i7-6700K
Graphics
HD 530/Vega 64
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
The reason IMEI was not loading is a UEFI/BIOS setting. I restore defaults and after setting everything back, I miss a setting on the Chipset tab. Instead of having Internal Graphics set to Enabled, it was set to Auto.
This is a problem I spot long time ago with hackintool. Hackintool can't detect CPU/Intel Generation/Platform correctly when Internal Graphics is set to Auto. It seems this is directly related with IMEI not loading.
Now I'm going to have to try all your DSDT's again and evaluate which one is better or more convenient.
Screen Shot 2020-06-13 at 5.53.45 PM.png
 
Last edited:
Joined
Jul 13, 2011
Messages
173
Motherboard
Z370 Aorus Gaming 7-OpenCore
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 580
Ah...That makes sense.
We've all done that :)

The DSDT before the latest one has HDMI done a little differently, just so you know.
The rest of em are pretty clearly labelled so you should be good.

Best try the latest one!
Try em all though.
 
Last edited:
Joined
May 17, 2019
Messages
4
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700k
Graphics
Sapphire RX5600 XT
Hi @plexi,

Would you please share your DSDT file, i am using gigabyte Z370 Aorus Gaming 7(F15a) too with i7-8700K CPU + RX5600XT?

Thanks in advance!
 
Top