Contribute
Register

Does the TP Link WDN4800 wifi card works in Big Sur?

Joined
Nov 14, 2016
Messages
49
Motherboard
Gigabyte H410M
CPU
i3-10100
Graphics
RX 570
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
could you send me those Kexts or show me where to get them from? There’s so many versions of that Kext floating around, so it’s a bit confusing

What was the ordering you used in your config.plist?

did you have to change anything in S/L/E or L/E?
I used the files from the person's link - it DLs a folder with the kexts inside. Place those in your kext folder and then add the lines to your config file to enable them. Good luck!
 
Joined
Mar 13, 2015
Messages
68
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i7 4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
could you send me those Kexts or show me where to get them from? There’s so many versions of that Kext floating around, so it’s a bit confusing

What was the ordering you used in your config.plist?

did you have to change anything in S/L/E or L/E?
You can download from https://www.insanelymac.com/forum/files/file/1008-io80211family-modif/
(you need to signup and log in, to download. otherwise you can't even see download button )

Or use the attached files.

Order is
HS80211Family
AirportAtheros

These are placed in kexts folder in OC, as I used opencore. No need to touch S/L/E or L/E.

If you are using clover, then I think these should be placed in S/L/E.
 

Attachments

  • AirPortAtheros40.kext.zip
    656.8 KB · Views: 232
  • HS80211Family.kext.zip
    406.7 KB · Views: 231
Joined
Apr 18, 2019
Messages
40
Motherboard
ASUS Z390-E
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon RX Vega 64
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi!
Tried everiting but still no luck. :(
used the prescribed kexts HS80211Family and AirPortAtheros40, and add on config.plist.
Tried to change in AirPortAtheros40.kext the <string> with pci168c,2c / pci168c,2e / pci168c,30. still no wifi.
I'll send you some pictures: I see the card in DPCIManager, I can't find it in "about this mac". I see the icon.
What do you suggest?

Thank you!

EDIT: Sorry was my fault, as sriHacPro wrote, I have to put the 2 kext on config.plist in the correct order, first
HS80211Family then AirportAtheros. Works perfect!!!!
Thank you guys!!
 

Attachments

  • Schermata 2021-01-21 alle 22.38.08.png
    Schermata 2021-01-21 alle 22.38.08.png
    214.2 KB · Views: 200
  • Schermata 2021-01-21 alle 22.38.35.png
    Schermata 2021-01-21 alle 22.38.35.png
    157.4 KB · Views: 199
  • Schermata 2021-01-21 alle 22.38.59.png
    Schermata 2021-01-21 alle 22.38.59.png
    54.7 KB · Views: 199
Last edited:
Joined
Mar 10, 2011
Messages
348
Motherboard
Gigabyte Designare TRX40
CPU
Ryzen 3970x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
The other solution is to acquire the Wifi/BT adapters that are natively supported
For motherboards with built in Wifi BT is M.2 NGFF WLAN BCM94360NG
You will have to install it in place of your current Wifi/BT module.

For those that have TP-Link WDN4800 PCI Card use a Fenvi T919 or another version from Fenvi

Both are Natively supported by macOS including Big Sur so far

They should be available from Amazon or Newegg
 
Joined
Apr 18, 2019
Messages
40
Motherboard
ASUS Z390-E
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon RX Vega 64
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
edit: see post #14!
 
Last edited:
Joined
Dec 27, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
Gigabyte 5700 XT (GV-R57XTGAMING OC-8GD)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. 512K
  2. Centris
  3. iMac
  4. Plus
  5. Power Mac
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
Mobile Phone
  1. iOS
My TP-LINK TL-WDN4800 card is no longer working with Big Sur 11.5.2 (20G95). Running OpenCore 0.7.1 and have enabled both of these KEXT's in config.plist:

Screen Shot 2021-08-25 at 9.36.55 AM.png

Anyone have an ideas for how to get this running in Big Sur 11.5.2?
 
Joined
Apr 18, 2019
Messages
40
Motherboard
ASUS Z390-E
CPU
i9-9900K
Graphics
Radeon RX Vega 64
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
My TP-LINK TL-WDN4800 card is no longer working with Big Sur 11.5.2 (20G95). Running OpenCore 0.7.1 and have enabled both of these KEXT's in config.plist:

View attachment 527780
Anyone have an ideas for how to get this running in Big Sur 11.5.2?
Hi, did you see my post #14? Did you put in the correct order?
I wanted to update from 11.5.1 but maybe i'll wait :)
 
Joined
Dec 27, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
Gigabyte 5700 XT (GV-R57XTGAMING OC-8GD)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. 512K
  2. Centris
  3. iMac
  4. Plus
  5. Power Mac
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Dec 27, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z170X-UD5 TH
CPU
i7-6700K
Graphics
Gigabyte 5700 XT (GV-R57XTGAMING OC-8GD)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. 512K
  2. Centris
  3. iMac
  4. Plus
  5. Power Mac
  6. PowerBook
  7. Quadra
  8. SE
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jun 15, 2014
Messages
90
Motherboard
Gigabyte Z87MX-D3H
CPU
i7 4770K
Graphics
VEGA 56
Mobile Phone
  1. Android
Hi!
Tried everiting but still no luck. :(
used the prescribed kexts HS80211Family and AirPortAtheros40, and add on config.plist.
Tried to change in AirPortAtheros40.kext the <string> with pci168c,2c / pci168c,2e / pci168c,30. still no wifi.
I'll send you some pictures: I see the card in DPCIManager, I can't find it in "about this mac". I see the icon.
What do you suggest?

Thank you!

EDIT: Sorry was my fault, as sriHacPro wrote, I have to put the 2 kext on config.plist in the correct order, first
HS80211Family then AirportAtheros. Works perfect!!!!
Thank you guys!!
This worked for me thanks!
 
Top