Contribute
Register

<< Solved >> Display 7MB!!

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 13, 2017
Messages
212
Motherboard
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Hi again,
disabling inject intel won't boot!
enabling it shows just Display 7MB
then change GFX0 to IGPU is the same ...etc. Tried alot of "FIX# no success at all.

Thanks in advance
EDIT: with opencore and iGPU patch working fine. the only thing missing is blank screen after SLEEP or LOGOUT. I'll change the hdmi cable to hdmi > DP 1.4 adapter.
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.6 MB · Views: 44
Last edited by a moderator:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,013
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi again,
disabling inject intel won't boot!
enabling it shows just Display 7MB
then change GFX0 to IGPU is the same ...etc. Tried alot of "FIX# no success at all.

Thanks in advance
this:

Code:
<key>IntelGFX</key>
            <string>0x12345678</string>

should be:
Code:
<key>IntelGFX</key>
            <string>0x0</string>

this:

Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <true/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

should be:
Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

iMac19,1 may be a better choice of smbios

also read up on:
use hackintool to setup your graphics properly
 
Last edited by a moderator:
Joined
Aug 13, 2017
Messages
212
Motherboard
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Thank u a lot, i'll try it
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,013
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thank u a lot, i'll try it
please update your hardware profile to allow others to help you easier

Screenshot 2021-10-10 192603.png
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
212
Motherboard
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
please update your hardware profile to allow others to help you easier

View attachment 530580
Thanks and sorry, i've created the patch with Hackitool but confused to added it, because properties doesn't exist in my config.plist

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>DeviceProperties</key>
    <dict>
        <key>Add</key>
        <dict>
            <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,31,3</string>
                <key>device_type</key>
                <string>Audio device</string>
                <key>model</key>
                <string>200 Series PCH HD Audio</string>
            </dict>
        </dict>
    </dict>
</dict>
</plist>
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,013
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks and sorry, i've created the patch with Hackitool but confused to added it, because properties doesn't exist in my config.plist

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>DeviceProperties</key>
    <dict>
        <key>Add</key>
        <dict>
            <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,31,3</string>
                <key>device_type</key>
                <string>Audio device</string>
                <key>model</key>
                <string>200 Series PCH HD Audio</string>
            </dict>
        </dict>
    </dict>
</dict>
</plist>
hackintool can also add the info in there for you
 
Joined
May 10, 2011
Messages
2,715
Motherboard
Gigabyte B550 Vision D
CPU
Ryzen 5900X
Graphics
RX 6800
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac mini
  6. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hi again,
disabling inject intel won't boot!
enabling it shows just Display 7MB
then change GFX0 to IGPU is the same ...etc. Tried alot of "FIX# no success at all.

Thanks in advance

You'll need to refer to this list for the device property:

CFL-CML_FB.thumb.jpg


As yours is a desktop, 3E9B0007 should be used, in this way under IGPU properties which is Devices > Properties > PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) :

key: AAPL,ig-platform-id
value 07009B3E
type: DATA

key: device-id
value: 9B3E0007
type: DATA

You also need to add the following (addition) in your device properties for the iGPU, this will enable the full VRAM:

key: framebuffer-patch-enable
value: 01000000
type: DATA


key: framebuffer-stolenmem
value: 00003001
type: DATA


key: framebuffer-unifiedmem
value: 00000080
type: DATA


key: framebuffer-fbmem
value: 00009000
type: DATA
 
Last edited by a moderator:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,013
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks and sorry, i've created the patch with Hackitool but confused to added it, because properties doesn't exist in my config.plist

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>DeviceProperties</key>
    <dict>
        <key>Add</key>
        <dict>
            <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,slot-name</key>
                <string>Internal@0,31,3</string>
                <key>device_type</key>
                <string>Audio device</string>
                <key>model</key>
                <string>200 Series PCH HD Audio</string>
            </dict>
        </dict>
    </dict>
</dict>
</plist>
also that is for your audio....
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
212
Motherboard
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
You'll need to refer to this list for the device property:

View attachment 530592

As yours is a desktop, 3E9B0007 should be used, in this way under IGPU properties which is Devices > Properties > PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) :

key: AAPL,ig-platform-id
value 07009B3E
type: DATA

key: device-id
value: 9B3E0007
type: DATA

You also need to add the following (addition) in your device properties for the iGPU, this will enable the full VRAM:

key: framebuffer-patch-enable
value: 01000000
type: DATA


key: framebuffer-stolenmem
value: 00003001
type: DATA


key: framebuffer-unifiedmem
value: 00000080
type: DATA


key: framebuffer-fbmem
value: 00009000
type: DATA
Can't added this in Hackintool, or you mean with cover configurator?
 
Joined
Aug 13, 2017
Messages
212
Motherboard
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
this:

Code:
<key>IntelGFX</key>
            <string>0x12345678</string>

should be:
Code:
<key>IntelGFX</key>
            <string>0x0</string>

this:

Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <true/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

should be:
Code:
<key>Inject</key>
        <dict>
            <key>ATI</key>
            <false/>
            <key>Intel</key>
            <false/>
            <key>NVidia</key>
            <false/>
        </dict>

iMac19,1 may be a better choice of smbios

also read up on:
use hackintool to setup your graphics properly
Got a blank screen after boot!
 
Status
Not open for further replies.
Top