Contribute
Register

Direct Update to OS X El Capitan Using Clover

Joined
May 20, 2011
Messages
33
Motherboard
ASUS P8P67 Deluxe
CPU
Intel i7-2600k
Graphics
eVGA NVIDIA GeForce GT 740 SC 4GB GDDR5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Everything worked like a charm for me! Stoked to have El Cap on my MacBook Pro and my Hack. :)
 
Joined
Mar 16, 2013
Messages
21
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7-3770
Graphics
NVIDIA GTX-660
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Awesome ... I update my clover yosemite 10.10.5 to El Capitan 10.11 using the guide above.
hardware GA-z77x-ud5h . The only problem --- NO sound.
What I can do to get my sound back ?

Same system...upgrading now. But I ditched the internal sound a looooong time ago. Went with an external USB audio.

Crossing fingers no problems.
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,725
Motherboard
ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Confirmed direct update using Clover.

Added FakeSMC kext and Ethernet kext to EFI/CLOVER/kexts/10.11 folder.
Added RT Variables.

Ran the update.

On reboot, selected Boot OS X Install From... and finished the update process.

Ran Toleda's ALC1150 patch to get audio working.

This was on my z97x-UD5H build.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,092
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I added the flag to see the verbose mode , and I find the following error ...
That error is not an El Capitan error, it is a Clover error. Would have occurred with the Yosemite install.
Fix: Clover Installer, select drivers64UEFI/OsxAptioFix2Drv-64.efi
 
Joined
Jul 24, 2010
Messages
18
Motherboard
Asus Prime X299-A II
CPU
i9-10920x
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. Mac Pro
What hardware USB audio do you use ?

Same setup as you two. I too have been running USB audio since mid '13 or so. I went with (amazon) B000KW2YEI, but B00OJ5AV8I will work fine too.

Have you guys tried to do a clean install via USB? I can't get the USB to get into the setup screen.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,092
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 3, 2014
Messages
155
Motherboard
ASUS Q500A (Clover)
CPU
i5 3210M/HM76
Graphics
HD 4000/1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
There's no such thing as a RtVariables section in my config.plist, where I'm supposed to add this then? I updated to the latest Clover version.
 
Top