Contribute
Register

Direct Update to OS X El Capitan Using Clover

Joined
May 20, 2011
Messages
35
Motherboard
ASUS P8P67 Deluxe
CPU
Intel i7-2600k
Graphics
eVGA NVIDIA GeForce GT 740 SC 4GB GDDR5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Everything worked like a charm for me! Stoked to have El Cap on my MacBook Pro and my Hack. :)
 
Joined
Mar 16, 2013
Messages
23
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7-3770
Graphics
NVIDIA GTX-660
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Awesome ... I update my clover yosemite 10.10.5 to El Capitan 10.11 using the guide above.
hardware GA-z77x-ud5h . The only problem --- NO sound.
What I can do to get my sound back ?
Same system...upgrading now. But I ditched the internal sound a looooong time ago. Went with an external USB audio.

Crossing fingers no problems.
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,813
Motherboard
Main Build: ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
GTX 1080
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Confirmed direct update using Clover.

Added FakeSMC kext and Ethernet kext to EFI/CLOVER/kexts/10.11 folder.
Added RT Variables.

Ran the update.

On reboot, selected Boot OS X Install From... and finished the update process.

Ran Toleda's ALC1150 patch to get audio working.

This was on my z97x-UD5H build.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
I added the flag to see the verbose mode , and I find the following error ...
That error is not an El Capitan error, it is a Clover error. Would have occurred with the Yosemite install.
Fix: Clover Installer, select drivers64UEFI/OsxAptioFix2Drv-64.efi
 
Joined
Jul 24, 2010
Messages
18
Motherboard
GA-Z77X-UD5H-F7
CPU
i5-3750K
Graphics
GTS450
What hardware USB audio do you use ?
Same setup as you two. I too have been running USB audio since mid '13 or so. I went with (amazon) B000KW2YEI, but B00OJ5AV8I will work fine too.

Have you guys tried to do a clean install via USB? I can't get the USB to get into the setup screen.
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,458
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Oct 3, 2014
Messages
157
Motherboard
ASUS Q500A (Clover)
CPU
i5 3210M/HM76
Graphics
HD 4000/1366x768
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
There's no such thing as a RtVariables section in my config.plist, where I'm supposed to add this then? I updated to the latest Clover version.
 
Top