Contribute
Register

Direct Update to OS X El Capitan Using Clover

Joined
Jan 24, 2011
Messages
20
Motherboard
GA-Z68-UD3-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
HD 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I've had a slightly different experience:

1. I had to include *only* FakeSMC in the 10.11 folder. One other kext was causing a crash on boot. Not sure which yet, but I'm guessing it was an audio kext.
2. The boot option was initially "Boot Mac OS X" not "Boot OSX Install." Not a big deal, but sure caused confusion when it was crashing too!

As always, thanks for the guide!
 
Joined
Apr 23, 2011
Messages
9
Motherboard
ASUS Rampage IV Black Edition
CPU
Intel Xeon E5-2697 v2
Graphics
nVidia GTX Titan X Hybrid
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
I also am getting the grey screen + beach ball top left corner.
My USB ports are all also disabled.

I think the issue has to do with the new USB SMBIOS changes in 10.11. (I am using SMBIOS MacPro6,1)

What SMBIOS is everyone else using that's encountering this issue?


Edit: Using Rampage IV Black Edition + 4930K / 64GB Ram / Titan X and attempting to upgrade from Yosemite 10.10.5
 
Joined
Nov 8, 2011
Messages
50
Motherboard
Gigabyte Z87X D3H
CPU
Intel Core i7 4770K
Graphics
Gigabyte Geforce GTX680OC
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Hmm I got a hint now from the verbose boot that something with my SMBIOS may has failed.

I use a Macbook Pro SMBIOS because I use the IDs from my real Macbook for getting iMessage and Facetime to work.

Maybe their is the problem...
Will test the standard SMBIOS and edit this post to let ya know :think:
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
13
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Android, iOS
I've had a slightly different experience:

1. I had to include *only* FakeSMC in the 10.11 folder. One other kext was causing a crash on boot. Not sure which yet, but I'm guessing it was an audio kext.
2. The boot option was initially "Boot Mac OS X" not "Boot OSX Install." Not a big deal, but sure caused confusion when it was crashing too!

As always, thanks for the guide!

IMG_0759.jpgIMG_0760.jpgIMG_0761.jpg
 
Joined
Jan 24, 2011
Messages
20
Motherboard
GA-Z68-UD3-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
HD 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Jan 2, 2012
Messages
21
Motherboard
GA-Z77DS3H
CPU
intel i7
Graphics
MSI GTX 970
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Correct, copy all kexts/10.10 to kexts/10.11.
Since the 10.11 Installer replaces AppleHDA.kext;
1. disable SIP
2. restart
3. run cloverALC-110 script
4. enable SIP
5. restart.
I have disable SIP like in the guide:
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x67</string>
but the cloverALC-110 script says is enabled:

File: audio_cloverALC-110.command_v1.0f
EFI partition is mounted
System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration).

Configuration:
Apple Internal: disabled
Kext Signing: disabled
Filesystem Protections: disabled
Debugging Restrictions: disabled
DTrace Restrictions: disabled
NVRAM Protections: disabled

This is an unsupported configuration, likely to break in the future and leave your machine in an unknown state.
OK to patch
Confirm Realtek ALC887 (y/n):

What i'm doing wrong?
 
Top